Els músics gironins Ivan Joanals, de Calonge, i Marc Timón, de Castelló d´Empúries, han estat premiats en el marc del X Concurs per a Joves Compositors de Blanes. L´arbreda de Can Feliciano, d´Ivan Joanals, ha obtingut el primer premi, dotat amb 1.200 euros. Ivan Joanals i Ametller, de Calonge, té 23 anys i es va iniciar en el món de la música de ben petit a l´Escola de Música de Calonge, amb el piano com a primer instrument. Va ser el guanyador de la categoria de format lliure del Concurs de composició de música per cobla i sardanes de Mollet del Vallès (2005).

Actualment, Joanals estudia el tercer curs de composició a l´ESMUC i el quart de grau mitjà de tenora al Conservatori Municipal del Bruc. És intèrpret de tenora a la cobla Contemporània, per qui ha compost diverses sardanes pels espectacles que organitza la mateixa cobla. Marc Timón de Castelló d´Empúries ha vist premiada la seva sardana Cercles d´amistat presentada al concurs amb el lema «A la colla Sa Palomera de Blanes». En motiu de la desena edició del concurs, enguany s´ha convocat un premi especial obert a tots aquells compositors que superen els 25 anys però que han participat al llarg de la història del certamen. Ha estat en aquest apartat que Timón ha conquerit el premi.

Marc Timón i Barceló, de 27 anys, és un músic sorgit de l´Escla de cobla Antoni Agramunt de Castelló d´Empúries i de la cobla Marinada. Anteriorment, havia formt part dels Rossinyolets. Ha estudiat composició a l´Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Va obtenir, al 2002, el títol de Grau Mitjà al conservatori Isaac Albèniz de Girona. En la faceta de composició ha estat repetidament premiat en el concurs de Joves Compositors de Blanes.

Un dels darrers guardona en l´apartat de sardanes assolit per Timón va ser un accèsit al Premi SGAE de sardanes 2006. El jove músic també va ser premiat a Ceret (Catalunya Nord) dins dels certàmen musical Ceret-Banyoles. El segon premi del «Concurs de composició de sardanes per a joves compositors», dotat amb 600 euros, ha anat a parar al compositor Carles Martí i Frasquier, de Sant Carles de la Ràpita, amb la sardana Un gran camí. Martí és intèrpret de trompeta de la cobla Ciutat de Cornellà, i té 25 anys. Pel què fa al premi del jurat popular, dotat en 300 euros i patrocinat per Reale Assegurances, les dues-centes persones de públic que van assistir en el concert celebrat dissabte al vespre al teatre de Blanes van escollir la composició L´àvia Teresa, original de Carles Raya, de Terrassa.

Raya és nascut el 1986 i, actualment, és intèrpret de tenora a la cobla Sabadell, a més de seguir cursant els seus estudis de grau superior de música. La darrera finalista és Roser Banet i Castellà, de Bescanó, amb la sardana Dotze Cavallers. És nascuda el 1986. El jurat l´han format coneguts músics i compositors, com són el blanenc Jordi Molina (intèrpret i compositor), els sabadellencs Josep Maria Serracant (compositor i activista) i Jesús Ventura (compositor i director). El concert tancava el cicle Cobla de Tardor, que organitza l´ajuntament i el teatre de Blanes.

El concurs ha estat convocat per la comissió organitzadora, formada per la Colla Sardanista Sa Palomera i la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, amb el patrocini de l´Àrea de Cultura de l´Ajuntament de Blanes, Centre de Promoció de la Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya, la Diputacio de Girona i Reale Assegurances. El concurs de joves compositors de Blanes és únic al país perquè només hi poden participar menors de 25 anys.