El Saragossa no travessa el seu millor moment i Paco Herrera, el seu actual entrenador, és a l'ull de l'huracà. L'afició aragonesa, una de les més exigents, està descontenta no només amb la gestió del Consell, sinó també amb el treball de l'actual cos tècnic; l'equip és setzè a la classificació i, si estava cridat a lluitar per l'ascens a Primera, de moment té molt lluny el seu objectiu. Després de caure golejat en l'última jornada (un clar 3-0 a Jaén), molts veien a Herrera fora del vestidor. De moment, però, la cúpula ha donat una oportunitat més al tècnic català, que es jugarà el càrrec aquest proper diumenge. El Girona, per tant, serà el convidat d'excepció en el que pot ser l'últim partit de Paco Herrera al capdavant del Saragossa.

L'entrenador té dos anys de contracte i el seu salari ronda els 400.000 euros bruts. Aquesta ha estat una de les raons per les quals el club no s'ha decidit encara per acomiadar-lo. L'altre, perquè el mateix Paco Herrera declarava dissabte passat sentir-se "amb forces" i també amb "ànims" de seguir. "Dimitir? No. Per què? Ni se'm passa pel cap. Quan recuperem els cinc titulars lesionats (Montañés, Acevedo, Paglialunga, Luis Garcia i Javi Álamo), que espero que sigui aviat, tornarem a ser un equip fiable", declarava llavors el català, que viurà el seu examen definitiu contra el Girona de Ricardo Rodríguez i a La Romareda, estadi en el qual només ha guanyat dos dels set partits que l'equip aragonès hi ha disputat.

Serà la setena vegada que Paco Herrera, al capdavant d'un equip, es vegi les cares amb el Girona en Lliga. En les sis anteriors, el tècnic les ha vist de tots els colors, encara que molts han estat favorables als seus interessos. De sis enfrontaments, Herrera n'ha guanyat la meitat. Com a entrenador del Celta de Vigo va imposar-se en els dos partits de la temporada 2011/2012 (2-0 a Balaídos i 0-1 a Montilivi), mentre que al capdavant del Vila-real B va emportar-se el duel de la segona volta del curs 2009/2010 (2-0 a la Ciutat Esportiva). Tot, però, no han estat alegries per a l'entrenador, que va patir una clara golejada dirigint el Celta (0-4 la campanya 10/11) i va veure's superat a Castalia, quan era entrenador del Castelló (1-2). L'altre precedent és l'empat (1-1) que la temporada 2010/2011 Girona i Celta van signar a Montilivi.