Amb 300.000 euros sota el braç per poder fitxar tres o quatre jugadors de cert nivell en aquest mercat d'hivern. Així va arribar l'anunciat relleu a la presidència del Girona que es va escenificar ahir al vespre en una plàcida junta d'accionistes en la qual Joaquim Boadas va cedir el testimoni a Francesc Rebled al capdavant del Consell d'Administració del club. L'advocat gironí recupera el poder del club tres anys i mig després del seu breu pas a la presidència i ho fa acompanyat de tres persones de la seva confiança: Ignasi Lleal, que serà el vicepresident econòmic, Joan Mestres i Joan Saguer, vocals. L'altra cara nova del Consell i la gran sorpresa del vespre va ser l'aparició del responsable de Tamesol, patrocinador principal del club, Patxi Otamendi, que també s'incorpora a l'equip directiu com a vocal. Per contra es van confirmar els adéus de Maria de la Creu Guerrero i Ignasi Sambola. Continuen al consell el mateix Boadas i quatre persones més del cercle proper al propietari Josep Delgado: Salvador Capdevila, Carlos Lugo, Dani Sambola i Olga Melekhova.

Les primeres paraules de Rebled al càrrec van ser "d'agraïment" cap a Boadas per la seva dedicació durant el seu mandat i a tots els consellers per fer possible la formació "d'aquest nou i potent Consell d'Administració", a més de destacar l'entrada d'Otamendi, que donarà "credibilitat" al projecte. "Venim a sumar en un Consell potent i amb molta capacitat", va dir l'advocat.

Els dos "fronts oberts" amb què haurà de lluitar Rebled són principalment el concurs de creditors i la sitaució esportiva. L'aspecte esportiu és el que més preocupa la trentena d'accionistes que van ser presents a la junta i que veuen com l'equip no se'n surt. En aquest sentit, Rebled va anunciar una ampliació de capital per valor de 300.000 euros "que està garantida" i que permetrà "activar" les contractacions dels jugadors que demanin els tècnics. Rebled va recordar que ells, els dirigents, "no juguem" però que té "tota la confiança" en el director esportiu Oriol Alsina i està convençut que l'equip "se'n sortirà". La relació de Rebled amb Alsina i el Llagostera no és nova ja que l'advocat duu diversos assumptes professionals del director esportiu i a més a més és administrador, juntament amb Isabel Tarragó, de la societat Soccer Sport Consulting SL dedicada a la promoció, organització i representació d'esdeveniments futbolístics. Segons Rebled, els 300.000 euros, el mínim requerit per obrir una ampliació de capital, arribaran "d'una diversitat de persones, socis, aficionats i accionistes". Tot sembla indicar però que el propietari, Josep Delgado, així com els nous consellers, sobretot Mestres i Otamendi, seran els que desemborsaran els diners per poder reforçar l'equip. Amb aquests 300.000 euros, sempre que la LFP no hi posi més traves, el Girona disposa d'una bona quantitat per poder incorporar a més a més d'un parell de davanters, algun altre jugador de perfil més defensiu.

De la seva banda, Joaquim Boadas va acomiadar-se del primer pla mediàtic en un dia "especial" per a ell després de 20 mesos. "Vam entrar en una situació més complicada que l'actual i no hem deixat de treballar. Encoratjo el nou president que continuï així. El més importants són els càrrecs, no les persones", deia el ja expresident que recordava que per a ell ha estat "tot un honor" haver presidit el club.