El Girona fitxarà en el mercat d'hivern que es va obrir ahir, però la consigna que té Oriol Alsina és no precipitar-se i assegurar el tret, perquè d'això depenen bona part de les opcions de mantenir la categoria. En les últimes setmanes l'allau d'oferiments que ha rebut el club ha sigut constant, però la llista de prioritats està ben definida i a Montilivi s'estimen més anar sobre segur que no pas cometre una elecció equivocada per voler anar massa de pressa. Tot plegat, malgrat que l'equip va caure en la zona de descens després de la darrera jornada de 2013, pot fer que els reforços triguin encara uns dies en arribar, a l'espera que alguna de les operacions que el director esportiu té un marxa doni fruits. Guanyar diumenge el Ponferradina no només serviria per donar aire a l'equip i treure'l dels llocs de descens, sinó que també permetria treure pressió a Alsina a l'hora de trobar els dos davanters que, com a mínim, cauran abans de finals de gener.

Els focus estan centrats en dues direccions. Una, en jugadors que destaquin a Segona B; l'altre, en futbolistes que a Primera no tinguin minuts i busquin reivindicar-se a la categoria de plata. Buscar a l'estranger és una opció que es considera força més perillosa, perquè els jugadors que arribin han de prometre un rendiment notable des del primer dia. En aquesta categoria l'única opció que es planteja seria la de Javi Acuña, ara al Watford, però econòmicament avui per avui és una operació utòpica. El golejador paraguaià té un sou milionari al club anglès, on va arribar cedit per l'Udinese, i a Espanya disposa d'ofertes de clubs de Primera Divisió.

L'altre focus que ha de resoldre el Girona de manera imminent és l'anunci del tècnic que substituirà Arnau Sala a la banqueta del filial. Oriol Alsina va entrevistar-se entre dilluns i dimarts amb diversos dels candidats i avui es podria fer pública la decisió. Aquest cap de setmana la lliga de Primera Catalana encara gaudeix de vacances de Nadal, i no es reprendrà fins a l'11-12 de gener. El filial del Girona ha de rebre en aquella jornada el Peralada, en un derbi d'alt voltatge perquè enfrontarà el primer i el segon classificats de la categoria, separats ara per quatre punts. Els empordanesos podrien fer un gran pas endavant cap a l'ascens directe a Tercera en cas de guanyar el partit a Vilablareix, encara pendent de data i horari.