Alejandro Torres, Chando

´El gol no m´obsessiona i estic convençut que la ratxa canviarà´

07.01.2014 | 07:24
´El gol no m´obsessiona i estic convençut que la ratxa canviarà´
´El gol no m´obsessiona i estic convençut que la ratxa canviarà´

Davanter del Girona FC. Chando ha tornat de les vacances amb força optimisme. Lesionat, és cert, però també amb ganes d'estar del tot recuperat per demostrar a Javi López que pot donar un cop de mà a l'equip. Fa més de quatre mesos que no veu porteria, una ratxa negativa que no l'obsessiona i davant la qual està convençut que ben aviat posarà remei.

Un any irregular. Així valora el 2013 Alejandro Torres, Chando. El davanter del Girona, després de signar un curs més que acceptable a Xipre, va aterrar a Girona amb ganes de fer un bon any. Fins ara, només ha marcat un gol (a Eibar, de penal), així que té ganes de redreçar la seva situació i també la de l'equip amb bon futbol, encert de cara a porteria i sobretot treball. Admet que la plantilla necessita l'arribada d'algun davanter més, però recorda que ser l'única referència en atac no li dóna més pressió, com tampoc l'obsessiona el fet de no veure porteria des del passat mes d'agost.

Curtes, però al cap i a la fi acaba de viure les seves primeres vacances de Nadal com a jugador del Girona. Li han provat?
Sí, és clar. M'han anat bé. A mi i a tot l'equip, n'estic convençut. Ens ha anat de meravella per agafar forces, per descansar, carregar les piles i veure que som capaços de tirar endavant aquesta situació. No és agradable tancar l'any en descens, però hi ha plantilla suficient com per sortir d'aquí.
Personalment com em valora el 2013?
Ha estat un any irregular, amb una mica de tot. La primera meitat va ser bona, amb una experiència més que acceptable a Xipre. Ara bé, en la segona meitat d'any no he estat del tot afortunat, per un o altre motiu. Tot i això, la meva mentalitat és positiva: encaro un nou any amb ganes de millorar
Li demana gaire a aquest 2014?
El que tots plegats solem demanar en aquests casos. Sobretot, no tenir lesions, perquè he acabat l'any tocat i encara no he fet net. Però també tenir minuts i poder ajudar l'equip. Tot arribarà, n'estic convençut. Col·lectivament, ara que no estem funcionant, espero que les coses també millorin. Ara és el moment de tirar la situació endavant i tenim temps de sobres per revertir-ho. Guanyant dos o tres partits ens tornem a col·locar a dalt, i en som conscients.
No m'ha pintat gaire bé la seva etapa a Girona... No hi ha estat bé aquests mesos?
Sí, sí. Estic content. És més; em sento fenomenal aquí. De veritat. El tracte del vestidor és excel·lent, com també amb la gent del club. És un ambient molt familiar i això és d'agrair. L'única pega és que l'equip no està funcionant, però tinc plena confiança en que serem capaços de solucionar-ho.
Fa pocs mesos, quan li preguntàvem si l'0bsessionava el fet de no veure porteria, vostè negava qualsevol mena de neguit. Segueix pensant el mateix un temps després veient que les xifres segueixen intactes?
I tant! No m'obsessiono, seria el pitjor que podria fer. Tot és qüestió de ratxes. La meva no és bona, és cert, però d'altres futbolistes importants, dels quals no en cal dir els noms, també estan així. Sóc del tot conscient que treballant al màxim canviaré la dinàmica. I jo treballo com el que més. Estic mentalitzat i això també ajuda. Segur que tot canviarà ben aviat.
Ha tingut temps de parlar amb Javi López?
No gaire. Hem tingut alguna xerrada, però he estat més pendent de recuperar-me i això m'ha impedit tenir un tracte més directe amb ell. Tinc ganes d'estar a les seves ordres perquè he rebut molt bones referències d'ell.
Per tant, encara no li ha dit el que espera de vostè?
Sí i no. Quan vam xerrar em va dir que volia veure'm recuperat al més aviat possible. Té ganes de veure'm al cent per cent i amb aquesta intenció treballo.
Com el va afectar la marxa de Ricardo Rodríguez?
El seu adéu va ser una veritable pena. És una gran persona, que va venir amb molta il·lusió, però per una sèrie de circumstàncies no va poder continuar. He d'agrair el tracte que va tenir amb mi: no vaig ser titular indiscutible, però sempre s'ha portat molt bé amb mi i m'ha anat de cares. L'aprecio molt; a ell i també a Miquel Àngel (Muñoz). Només puc tenir paraules d'agraïment.
Ara que s'ha obert el mercat d'hivern, veu necessària l'arribada d'un o és davanters?
Ho pensava a l'estiu i ho penso també ara: és evident que falten algunes peces a la plantilla. No sé si vindrà o no algú, tampoc estic molt al cas de l'economia del club. Però si ve, perfecte. Més jugadors, més competència... I si ve amb ganes, benvingut serà. L'equip ho necessita.
I vostè també? Ho dic perquè com que és l'únic davanter, tota la pressió pot recaure sobre seu...
No, gens. La gent de fora ho pot veure així, però no sento cap mena de pressió. El gol no és només per als davanters.
Contra el Ponferradina, guanyar o guanyar?
Sí. Estem molt mentalitzats, sobretot després del partit contra el Mallorca. Només perdre aquell dia ja teníem ganes de tornar a competir. Una victòria ens aniria molt bé, però tampoc ens hem d'obsessionar. Encara queda molta temporada. Ara, començar l'any guanyant a casa serà un factor important per canviar la dinàmica.

Enllaços recomanats: Premis cinema