El somni més difícil de fer realitat

El davanter paraguaià, sense minuts al Watford anglès, pretèn tornar a la lliga espanyola aquest mercat d'hivern: té ofertes de dos equips de Primera i molts de Segona El seu representant admet que el Girona hi ha contactat i, tot i ser complicat, no descarta el retorn

07.01.2014 | 07:24

Javi Acuña és d'aquells jugadors que han deixat empremta a Girona. La seva marxa, l'estiu passat, va ser per a molts aficionats un tràngol equiparable a l'haver-se quedat a les portes de l'ascens a la Primera Divisió. Després de moltes especulacions, el Watford anglès va ser el seu destí. Uns mesos després d'aterrar-hi, però, Acuña no s'hi troba del tot a gust. Entre Copa i Lliga només ha disputat 12 partits (pràcticament sempre com a suplent) i ha marcat un sol gol. Números insuficients per a la voraç ambició del davanter, que té ganes de canviar d'aires. El seu representant ha començat a moure fils i molts són els equips que s'han interessat per un jugador que la temporada passada va signar un any per emmarcar. D'entre els nombrosos clubs que han trucat a la seva porta s'hi troba el Girona. Oriol Alsina i Sergi Raset, director esportiu i secretari tècnic de l'entitat de Montilivi respectivament, han preguntat per l'atacant i, si bé són conscients que lligar el seu retorn no serà una operació gens senzilla, encara en guarden alguna esperança.
Autor de 17 gols en 36 partits l'última temporada i peça clau en el Girona de Rubi que va fregar la proesa de l'ascens, Javi Acuña s'ha erigit en un dels ídols de l'afició i també en un dels davanters favorits per reforçar la plantilla. El seu retorn, però, no és gens senzill. No només pel sou milionari que actualment percep (xifra inassumible per al Girona), sinó també perquè, tot i que la seva voluntat és la de deixar el Watford i marxar cedit a un altre destí, hi ha ?equips de Primera Divisió interessats que deixen el club de Montilivi en un segon pla.
Álvaro Torres, el representant del futbolista, parlava ahir a Diari de Girona de la situació del davanter i de les possibilitats perquè torni a Montilivi aquest mateix mes de gener. "La idea és que marxi cedit. No té els minuts que esperava i estem mirant quina és la millor opció per acabar la temporada. Sense dir noms, hi ha un parell d'equips de la Primera espanyola que hi estan molt interessats", avançava.
Aquests, però, no són els únics clubs que ha trucat a la porta d'Acuña, ja que també té "propostes de l'estranger" i de "molts" equips de la Segona Divisió A". Un panorama que no ajuda gens el Girona, tot i que Alsina i Raset encara tenen algun motiu per no llançar la tovallola en espera que el seu somni pugui acabar-se fent realitat. "Hem de ser realistes. A dia d'avui, és molt complicat que Acuña torni al Girona. Però tampoc està del tot descartat", explicava un Álvaro Torres que recordava que per al paraguaià, Montilivi és "casa seva". "Allà ha viscut una temporada extraordinària, marcant molts gols, disputant molts minuts i convertint-se en un dels ídols de l'afició. Això té la seva importància", afegia el representant.
De moment, però, Girona no ocupa el primer lloc de les prioritats d'Acuña, que té la intenció d'escoltar bé les ofertes dels ?equips de Primera Divisió que estan interessats a incorporar-lo. El seu desig és tornar a Espanya, en comprovar que l'experiència a l'estranger no li ha acabat d'anar massa bé. Si cap d'aquestes "dues propostes" que sembla tenir en ferm de Primera acaben ?funcionant, llavors sí que ?l'interès del Girona començarà a guanyar pes. Un somni complicat, però no impossible.

Enllaços recomanats: Premis cinema