El dia que la victòria és més necessària que mai pel Girona, l'estadística diu que serà encara més complicada d'aconseguir. Mai els blanc-i-vermells han guanyat el primer partit de l'any des del retorn a Segona i, de fet, l'última vegada que van aconseguir-ho va ser el 2007, quan encara militaven a Tercera divisió. Des d'aleshores el balanç és pobríssim: quatre derrotes i dos empats cada vegada que ha tocat estrenar un nou calendari.

En aquesta etapa de sis campanyes a la Lliga Adelante el Girona només ha pogut puntuar en la primera jornada d'un any, el 2010 (2-2 al camp del Recreativo) i el 2011 (1-1 a l'estadi contra el Cartagena). La resta de resultats han sigut derrotes, començant per la temporada del retorn a Segona (3-0 a Tarragona per saludar el 2009) i acabant pel 0-1 que l'Almeria es va endur el dia de Reis de 2013 de Girona amb un gol de Chumbi en el temps de descompte. El 2012, per la seva banda, es va encetar amb derrota a Còrdova (1-0) una setmana abans que el club destituís Raül Agné. Fins i tot la victòria en el primer partit de l'any es va resistir al Girona que va arrasar a Segona B i va acabar assolint l'ascens a la LFP. El 2008 es va obrir a Alcoi i allà els blanc-i-vermells hi van caure estrepitosament (3-1). Era tot just la segona derrota de la temporada i va coincidir amb el retorn de les festes de Nadal.

El 2007, en canvi, sí que va tenir una estrena positiva. El Girona, encara dirigit per Joan Carrillo -poc després seria destituït i el seu lloc el van assumir Javi Salamero i Ricardo Rodríguez-, va capgirar en 45 minuts un 0-1 al Santboià a Montilivi. Jose i Planagumà (2) van ser els autors dels gols gironins, en un partit que tan sols va reunir mig miler d'espectadors a l'estadi. El Girona va pujar aquella temporada a Segona B i allò va ser l'inici d'una etapa esplendorosa que va acabar amb l'equip a Segona A i, el juny passat, a les portes de Primera. Ara la situació és ben diferent: cal una reacció imminent per sortir del descens i evitar que tot aquell patrimoni que tant va costar aconseguir se'n vagi en orris.