El 24 de novembre passat, Cristian Herrera va presentar-se en societat. Tampoc li calia; la dotzena de gols que llavors comptabilitzava amb el filial de l'Elx feien que el seu nom hagués sonat a tort i a dret des de feia setmanes. Però encara va augmentar més el seu valor aquell vespre, el dia del seu debut a la Primera Divisió. En un Elx-València, al Martínez Valero, i amb el marcador encallat (1-1), el davanter canari va fer el que millor sap fer. La desmarcada va ser perfecta, l'assistència de Ferran Corominas, encara millor. I la definició, impecable. El dia de la seva estrena amb els grans, Cristian Herrera va marcar l'únic gol que encara comptabilitza a la Primera Divisió; i no només això, sinó que va fer obrir els ulls d'un bon grapat d'equips, que no han fet altra cosa que començar a preguntar per la situació del jove futbolista. Un d'ells és el Girona. A Montilivi es busquen peces per reforçar l'atac i Herrera és un dels homes que més agraden al tàndem format per Oriol Alsina i Sergi Raset. La seva sortida no serà fàcil, però una hipotètica arribada al club blanc-i-vermell li garanteix minuts a la Segona Divisió A, un caramel difícil de refusar per a un jugador que, tot i ser titular indiscutible amb el filial (Segona B), tasta la Primera Divisió amb comptagotes.

Diumenge, a Montilivi, l'actuació del Girona va tornar a reflectir la manca de potencial ofensiu per a una plantilla que necessita amb urgències l'arribada d'artilleria pesada. Amb Chando no n'hi ha prou. I això, quan el balear juga, ja que fa unes setmanes que està lesionat. Si no hi és, el tècnic de torn ha de fer mans i mànigues per confeccionar el joc d'atac, per la qual cosa Felipe, Bordas o Adrià Carmona, entre d'altres, s'han d'intercanviar les posicions. El cos tècnic n'és del tot conscient; també el mateix vestidor, l'afició i el club. És per això que la direcció esportiva té ordres ben clares d'incorporar algun davanter en aquest mercat d'hivern. Si en poden ser dos, millor. Són diversos els noms que hi ha al damunt de la taula del despatx d'Oriol Alsina. Un d'ells és el de Cristian Herrera, un davanter polivalent (no només pot actuar com a referència, sinó que també pot caure a totes dues bandes) que està signant una brillant temporada, sobretot amb el filial.

A Segona B, el canari ha explotat. Suma 14 gols (un d'ells el va marcar contra el Llagostera, en l'empat entre tots dos equips al Martínez Valero) i és el pitxitxi del grup. Els seus bons números han fet obrir els ulls de Fran Escribá, tècnic del primer equip, que el feia debutar el passat novembre contra el València, dia en què Herrera va marcar. No ha tingut continuïtat, però fins ara ha disputat 4 partits a Primera (59 minuts). En un principi, l'Elx no el vol deixar marxar (afebliria força l'atac del seu filial), però la insistència d'algun equip de Segona A pot fer canviar d'opinió els dirigents il·licitants i el mateix futbolista.

El Girona no li pot oferir un sou milionari, però sí minuts. Molts minuts. Això, per a un jugador de 22 anys que encara no té la porta de Primera oberta de bat a bat, es presenta com una bona oportunitat per madurar. I a l'Elx també li pot interessar. Fa un temps, el club l'hauria deixat marxar sense pensar-s'ho, però les seves últimes actuacions han fet canviar de parer a més d'un, així que la seva sortida no és del tot senzilla. Tanmateix, el Girona està decidit a continuar insistint, així que la possibilitat que Cristian Herrera vesteixi de blanc-i-vermell és, a dia d'avui, ben real.

L'opció Sergio León

Si l'opció d'aconseguir la cessió de Cristian Herrera no arriba a bon port, el Girona té un altre jugador de l'Elx en cartera. Es tracta del cordovès Sergio León, a dia d'avui al filial blanc-i-verd i protagonista d'un veritable serial aquest estiu. León, la temporada passada al Reus (va marcar 18 gols a la Segona Divisió B), va incorporar-se a les files de l'Elx sense el permís de l'entitat catalana, que va arribar-lo a denunciar. Un cop solucionats tots els problemes administratius i burocràtics, el seu fitxatge per l'Elx va ser un fet, però va marxar cedit al Múrcia, de la Segona A. Allà, però, la seva etapa va durar ben poc i el mes de novembre va demanar tornar al seu club. Fins llavors, ha marcat tres gols amb el filial i, amb les portes del primer equip tancades, estaria encantat d'acabar a Montilivi.