"És un debut que feia molt de temps que esperava". La frase és de Gerard Muñoz, l'últim jugador de la base del Girona a debutar amb el primer equip. Però podrien ser paraules d'algun dels deu jugadors formats al club que, en els últims anys, han aconseguit estrenar-se amb els grans des que la Segona Divisió A s'ha instal·lat a Montilivi. Dels 22 gironins que s'han enfundat la samarreta blanc-i-vermella al llarg d'aquestes últimes sis campanyes, n'hi ha una desena que ho han viscut com l'últim esglaó després d'haver-se format en les categories anteriors del mateix club. Des d'Eloi Amagat fins al mateix Gerard Muñoz, passant per futbolistes com Marc Serramitja, Jordi Masó o Fran Pérez, entre d'altres. Tots ells, en major o menor mesura, han aportat el seu granet de sorra. Però no només això, sinó que han demostrat que el Girona, tard o d'hora, acaba apostant pel producte propi.

El primer de tots a treure el cap va ser Marc Serramitja. El migcampista, actualment sense fitxa tot i entrenar-se cada dia amb el primer equip, va aconseguir debutar a Segona A en l'última jornada del curs 2008/09. Amb la salvació a la butxaca, Serramitja va participar en la derrota al camp de l'Osca (3-1). Li va seguir els passos l'extrem Fran Pérez, a qui Cristóbal Parralo va donar una oportunitat la temporada següent, en un empat (1-1) a casa amb el Rayo Vallecano. El mateix any, va ser Jordi Masó el que va viure les mateixes sensacions que els seus companys. Tot i la contundent derrota (0-4 contra el Llevant), mai oblidarà la seva estrena.

No han estat els únics jugadors de base que han arribat el més amunt possible. Ho va aconseguir també David Juncà. El lateral va convèncer Raül Agné l'estiu del 2010 i després de compaginar el juvenil amb els entrenaments de la primera plantilla, va aconseguir estrenar-se a la categoria d'argent, on lluita des de fa temps.

Al curs passat li va arribar el torn a Eloi Amagat. Tot i no haver crescut des de petit al Girona, el migcampista s'ha format al Vilobí, club que després de desaparèixer va ser absorbit per l'entitat de Montilivi. Amagat, amb només 19 anys, va arribar al primer equip, però no va veure obertes les portes de la Segona A fins l'any passat, amb Rubi a la banqueta. D'ençà fins avui, suma 27 partits, una xifra que de ben segur que anirà creixent amb el pas de les jornades.

Pere Pons i Carles Mas van ser dos dels noms propis de l'última campanya. Sobretot el primer. El de Sant Martí Vell va debutar a la Copa del Rei, però també va tenir minuts a la Lliga. Aquest any, tot i participar amb comptagotes, va marcar un gol contra el Sabadell (1-1). Mas, pel seu compte, va jugar el seu primer partit a Segona A la Lliga passada i ha estat en aquesta quan ha jugat més partits (9).

Menys participació ha tingut el jove Albert Vivancos, que va debutar a Còrdova. El migcampista del filial confia a tenir continuïtat el dia de demà. Com també ho espera Sebas Coris. L'extrem encara no ha tastat la Segona A, però fa un mes va poder debutar amb la primera plantilla en un partit de Copa del Rei a Getafe (4-1). Tanca la desena de jugadors el davanter Gerard Muñoz, que va veure complert el seu somni diumenge passat contra el Ponferradina a l'estadi (1-1).