"A dia d'avui, és molt difícil que Javi Acuña torni a Girona". Álvaro Torres, representant del davanter paraguaià, no s'equivocava gens quan, ara fa uns dies, reconeixia a Diari de Girona que el retorn a Montilivi d'un dels ídols de l'afició blanc-i-vermella era un somni ben complicat de fer-se realitat. Acuña, cedit al Watford a l'estiu per l'Udinese, s'havia cansat d'esperar una continuïtat que no li arribava, així que estava decidit a fer les maletes. Diversos equips, espanyols i estrangers, van trucar ràpidament a la seva porta. El Girona n'era un, però la presència de clubs de la Primera Divisió s'ha convertit en un obstacle contra el qual ha estat impossible lluitar. Finalment, l'Osasuna serà el destí del paraguaià, que veurà així complert el seu somni de debutar a la Primera Divisió.

L'acord amb el futbolista és total i només queda acabar de perfilar les condicions de la seva arribada a Pamplona. L'Udinese, el club que té el jugador en propietat, demana una compensació de 400.000 euros, xifra que molt probablement es veurà reduïda a la meitat. En un principi, no hi ha d'haver cap mena de problema i ahir mateix diverses fonts donaven per pràcticament feta l'operació. D'aquesta manera, Javi Acuña serà company del català Oriol Riera.

La seva arribada, però, obliga l'Osasuna a moure fitxa i a desprendre's d'algun dels altres davanters que té en nòmina. Un d'ells és l'uruguaià Ariel Núñez, que molt probablement tornarà al seu país. L'altre és Juan Francisco Martínez, més conegut per Nino. El veterà davanter, de 33 anys, no entra en els plans del cos tècnic, sobretot després que aquest passat estiu es lesionés de gravetat al genoll. Nino, a més, no ha disputat ni un sol minut aquesta temporada, ja que davant la gravetat de la lesió que va patir llavors es va decidir que no se li feia fitxa del primer equip.

L'andalús ja està recuperat, però el club manté la seva postura i li està buscant una sortida. Seria un futbolista idoni per al Girona (coneix perfectament la Segona Divisió A i té el gol entre cella i cella), però a dia d'avui és molt complicat arribar a les pretensions econòmiques d'un futbolista que cobra més d'un milió d'euros per temporada.