Aquells que asseguraven, només fa unes setmanes, que hi hauria ben aviat una profunda revolució al Girona, no s'equivocaven. El que va començar amb l'aterratge d'Oriol Alsina al capdavant de la direcció esportiva ha comportat canvis a la banqueta, a la presidència i també a la secretaria tècnica. Aquest últim ball de peces va produir-se ahir mateix, pràcticament per sorpresa d'alguns; Sergi Raset era fulminat del seu càrrec i serà Gerard Escoda, exfutbolista i fins ara membre de l'staff tècnic del Gimnàstic de Tarragona, l'encarregat de rellevar-lo.

"Entenem que, per treballar amb garanties, hem d'envoltar-nos de la gent de la nostra absoluta confiança. En Sergi (Raset) no és l'únic culpable dels mals resultats, però si hi ha una cosa clara és que és un dels principals responsables de la confecció de la plantilla". Així justificava Oriol Alsina la seva elecció. Una decisió "injusta" per a Raset, que marxa "trist" del que ha estat el club de la seva vida. "M'acomiado d'un lloc on he fet pràcticament de tot. Des de jugador fins a secretari tècnic, passant per la coordinació de la base, on crec que hi va haver un abans i un després. És un dia trist, però així és el món del futbol", lamentava.

Raset, que avui s'acomiadarà de tota la plantilla i que s'agafarà els propers dies per "desconnectar" i plantejar-se el seu futur, va revelar que Alsina "no acabava de confiar en mi" i que no està "gens d'acord" en el seu adéu. "Encara podia ser molt útil per al Girona. Ni l'any passat era el millor secretari tècnic de la Segona A ni tampoc ara sóc el pitjor", va afegir. El gironí, a més, va admetre que l'arribada d'Oriol Alsina al club "ha comportat molts canvis" i que el director esportiu el que ara vol és "envoltar-se de la gent de la seva confiança. Jo he intentat treballar al màxim i fer tot allò que m'ha demanat. Anava veient coses que no m'agradaven del tot, però sembla que estem en una època de canvis i no em queda cap altre remei que acceptar-ho".

Alsina va admetre que Raset era "un dels culpables" de la marxa negativa de l'equip però el fins ahir secretari tècnic s'excusava: "No cal tornar-ho a repetir, però hem tingut moltes limitacions econòmiques, mil i un embolics... Amb en Ricardo Rodríguez vam fer l'equip que el pressupost i les circumstàncies ens van permetre. Marxo decebut perquè no he pogut acabar, almenys, la temporada".

El seu relleu serà Gerard Escoda, de 41 anys. El reusenc, exfutbolista de nombrosos equips (Saragossa, Reus, Gimnàstic de Tarragona, Lleida i Vila-real, aquest últim a Primera Divisió), compta amb el títol de director esportiu de la Federació Espanyola de Futbol i ha dut a terme aquesta tasca al Reus, encara que aquest curs era membre de l'staff tècnic del Nàstic. "És un home molt treballador. Coneix molt bé la Segona B i és una aposta de cara al futur. Mereix tota la meva confiança i amb ell segueixo muntant l'estructura que crec que necessita el club". Escoda començarà avui mateix a treballar a Montilivi i signarà fins al final de la present temporada.