Per al Girona és urgent començar a sumar de tres en tres però aquest dissabte, al camp del Deportivo, líder de la Lliga Adelante, l'estadística diu que mai hi ha aconseguit guanyar. Els gallecs, a més, aspiren a adjudicar-se el títol honorífic de campions d'hivern. El Deportivo encapçala la classificació amb tres punts d'avantatge sobre els seus perseguidors i li valdria un empat per mantenir la primera plaça, tot i que després de tres partits consecutius sense guanyar el seu objectiu és sumar els tres punts.

El Girona el visitarà per quarta vegada a Segona Divisió i només ha aconseguit puntuar-hi en una ocasió, al camp de l'equip gallec, en la temporada 1958-59 (2-2). En les altres dues visites al Deportivo en Lliga, el Girona es va emportar una golejada en la campanya 1957-58 (5-0) i també va perdre (3-2) en la 2011-12, la més recent. Aquell mateix curs, els dos equips s'havien trobat setmanes abans a la Copa del Rei, en la qual els corunyesos es van imposar amb un contundent 5-1.

D'altra banda el proper rival del Girona està negociant la sortida de l'argentí Juan Emmanuel Culio. Ahir, sense autorització, el futbolista es va absentar de l'entrenament de tarda que havia programat el tècnic Fernando Vázquez. Fonts del Deportivo van assegurar que ni el cos tècnic ni el consell d'administració li havien donat permís per no anar a la ciutat esportiva d'Abegondo. Culio ha rebut una important oferta per anar-se'n al Al Wasl dels Emirats Àrabs i la setmana passada va presentar al club una proposta econòmica per intentar que fructifiqui l'operació i pugui veure complert el seu desig de canviar d'equip al mercat hivernal.