Si fer gols és un veritable maldecap, s'ha de buscar solucions. Fitxar davanters n'és una de molt bona, però també cara i complicada d'assumir per a clubs com el Girona. I més, si el mercat ha estat tancat durant uns mesos. Per això mateix, l'equip ha hagut de treure petroli d'allà on ha pogut. Ha estat en les accions a pilota aturada on ha trobat el seu salvavides. No li ha permès escapar del descens, on es troba actualment, però com a mínim els penals, els llançaments de falta i també els serveis des de la cantonada han aconseguit maquillar unes xifres que sense aquesta ajuda haurien estat espantoses.

El Girona, a dia d'avui, suma 23 gols a favor. Més de la meitat (12) han arribat a pilota aturada, el veritable bàlsam per aquest equip, que gràcies a això ha sumat fins a 11 punts dels 22 que acumula. Gran mèrit de tot plegat el tenen els llançaments de penal. Els gironins són el tercer equip que més penes màximes ha tingut al seu favor en aquesta Lliga. N'ha executat 7 i, tret del xut errat per Jandro a Palma de Mallorca, els ha transformat tots. Felipe, Chando i Eloi van anotar els tres que van caure a Eibar (0-3); Felipe va repetir al camp del Lugo (1-2); ell mateix va encarregar-se d'iniciar la remuntada contra l'Sporting de Gijón (2-1 final) i el menut davanter va signar les taules definitives contra el Ponferradina en l'últim partit de Lliga (1-1).

Sis gols que converteixen els gironins en un dels conjunts més encertats de la categoria des dels onze metres, amb una efectivitat del 85,7%. El Múrcia, que també n'ha llançat 7, els ha marcat tots, mentre que el Sabadell és l'equip de Segona A amb més penals al seu favor (8), encara que de tots ells només n'ha anotat 6.