Qualsevol, sigui aficionat, jugador o membre del club, sap que bona part de les esperances per mantenir la categoria passen per encertar en l'elecció dels fitxatges durant aquest mercat d'hivern. Des del primer de setembre que s'esperava amb desig arribar a aquest mes de gener. La manca d'efectius, sobretot en la parcel·la ofensiva, són una evidència i la urgència per aconseguir resultats no han fet més que fer crèixer les expectatives de tothom. Però l'esperat davanter, o fins i tot dos, com s'espera lligar segons reconeixa la mateixa àrea esportiva, poden quedar-se en no res si, finalment, el Girona no fa abans els deures més importants. Amb el mercat d'hivern obert des de fa més d'una setmana, el club no pot encara fer cap moviment. Primer ha de resoldre el problema dels deutes, fruit de les denúncies que diversos jugadors (alguns d'ells encara a la primera plantilla) davant els impagaments que s'arrosseguen des de la passada temporada. El Girona té tot el dia d'avui per trobar una solució. Si no quedarà bloquejat, per la qual cosa no podrà realitzar cap fitxarge fins que no aboni les quantitats establertes per aquestes denúncies o, en una via de solució, arribi a un acord amb els denunciants perquè retirin les demandes si accepten cobrar més endavant. El club de Montilivi no vol confirmar el total del seu deute amb futbolistes, però, segons algunes fonts, aquest superaria els 100.000 euros.

El passat 23 de desembre, durant la celebració de l'assemblea d'accionistes a Montilivi, el president entrant, Francesc Rebled, va explicar que el club té previst dur a terme una ampliació de capital de 300.000 euros. Aquesta quantitat, entre d'altres coses, ha de servir per pagar els deutes amb els jugadors. Si no ho aconsegueix durant el dia d'avui, entrarà en vigor l'article 192.3 del Reglament General de la Reial Federació Espanyola de Futbol, el qual estableix la suspensió dels drets federatius i que, per tant, impedirà al Girona realitzar incorporacions durant aquest mes. Podria arribar a un acord i, fins i tot fitxar, però en cap cas donar d'alta el jugador de torn. Un dels problemes amb què s'està trobant ara Rebled és que els 300.000 euros que ell mateix va anunciar el dia de l'assembla no acaben de concretar-se i, fins i tot, en les darreres hores s'ha estat contactant amb els representants de la propietat per veure si, un cop més, Josep Delgado torna a posar diners al club en aquesta nova ampliació de capital.

De manera paral·lela, Francesc Rebled i l'àrea esportiva treballen amb la intenció, com a mínim, de convèncer els jugadors denunciants que encara formen part de la primera plantilla. Són conscients que els futbolistes que ja no hi són, no retiraran les denúncies. Per això mateix, el club havia destinat una part dels 300.000 euros de l'ampliació de capital per cobrir aquest deute que no poden ajornar més.