Una hora i tres quarts. Minut amunt, minut avall. Aquesta ha estat la sessió de treball més curta de l'era Javi López. El nou entrenador ha posat els dos peus a Montilivi amb les idees ben clares. Si el que havia fet fins ara l'equip no li havia servit més que per navegar per la zona baixa de la classificació, cal aplicar nous conceptes. I s'ha de fer ràpid. Perquè tot plegat quedi ben clar entre els jugadors, l'entrenador ha decidit eternitzar els entrenaments. Si cal passar de les dues hores de feina, es fa. Si s'ha d'explicar una i altra vegada un exercici, es fa. I si al despistat de torn se li ha de repetir fins a l'eternitat un moviment, també. Davant això, el vestidor no aixeca la veu i obeeix les ordres del nou tècnic. "No hi ha cap problema, és el que ens toca", diu un dels seus membres.

Ja sigui a Palafrugell, Montilivi, Torremirona o Vilablareix. Tant és. El cas és que les sessions de treball que fins ara ha dirigit Javi López, si s'han caracteritzat per alguna cosa, és per la seva durada. Superen de força les sessions de Ricardo Rodríguez. I els jugadors ho atribueixen a la voluntat del nou entrenador de traslladar tots els seus conceptes el més ràpidament possible davant la imperiosa necessitat d'aconseguir resultats com més aviat millor. "No tenim gaire temps, la veritat. En Javi López vol implantar una sèrie de coses que requereixen temps i, per això, ens entrenem més", confessa Jofre Mateu, un dels capitans. "És la seva manera de treballar. A més, és un home que sol aturar força cada exercici per corregir i explicar-nos les coses. Suposo que tot plegat és habitual quan hi ha un nou entrenador", afegeix.

Un dels altres pals de paller del vestidor, Jandro Castro, també encaixa a la perfecció aquesta nova rutina. Ho entén i ho assumeix. "És el que ens toca", assegura. "Cada míster té el seu mètode de treball i ara ens entrenem més temps. No hi ha més. En Javi López vol que agafem ràpidament els seus conceptes i treballem tanta estona perquè després es reflecteixin a la perfecció al damunt de la gespa", apunta. Segons l'asturià, existeixen certes "diferències" entre la metodologia de treball de Ricardo Rodríguez i la de Javi López. "És evident, tots els entrenadors són diferents. Però, es treballi com es treballi, al cap i a la fi els que juguem som nosaltres i els resultats depenen del que fem en els partits".