Amb l'empat d'ahir a Riazor el Girona ha tancat una primera volta que s'ha de qualificar de decebedora, amb l'equip en zona de descens des de fa tres jornades i acumulant vuit partits seguits de lliga sense guanyar. Contra el Deportivo es va poder intuir una lleugera millora, però Javi López encara haurà d'incrementar molt més les prestacions si vol dur aquest grup cap a la permanència. Amb 23 punts el Girona iguala la segona pitjor primera volta en aquestes sis temporades a Segona. El precedent d'aquella ocasió és terrorífic i promet un segon tram de competició amb patiment assegurat: va ser la temporada 2009/10, la de la salvació gràcies al penal de Kiko Ratón.

El Girona havia començat la lliga amb Cristóbal Parralo però els mals resultats el van condemnar i en la desena jornada Narcís Julià debutava amb victòria a Salamanca (0-1). Aquella primera volta es va tancar amb 23 punts, els mateixos que ara, i amb l'equip divuitè, dins la permanència, tot i que empatat amb el Cadis, que sí que ocupava plaça de descens. Els gironins van fer una segona volta notable (29 punts) i tot i això van patir fins l'últim segon per mantenir la categoria amb 52 punts. Vista la igualtat d'aquest curs, tot apunta que possiblement calgui una xifra similar per seguir a Segona.

La pitjor primera volta en aquesta etapa a la Lliga Adelante va ser la de la temporada 20011/12, que es va tancar amb el Girona penúltim, amb 17 punts. Raül Agné va ser destituït en la jornada 20 i Josu Uribe no va ser capaç de fer reaccionar l'equip. Ho va aconseguir Javi Salamero, quan fins i tot els més optimistes ja havien llançat la tovallola. Els blanc-i-vermells van acumular 32 punts en la segona volta, la majoria en una recta final de temporada esplèndida, i amb 49 van assolir la salvació.

El millor registre, com no podia ser de cap altra manera, és el del Girona de Rubi la campanya passada. 38 punts, 15 més que ara, acumulava l'equip que es va quedar a un pas de pujar a Primera divisió. L'any del retorn a la categoria de plata, la 2008/09, també es va fer una primera volta de mèrit, amb 31 punts, claus de la permanència perquè a la segona part de temporada l'equip es va desinflar i només en va arreplegar 18. No es va patir exageradament pel descens, però Raül Agné no va acabar l'any.

A falta del Barça B-Hèrcules d'avui, el Girona és a un punt de la permanència (que marquen els blaugranes) i dissabte que ve té una final al camp de l'Alabès.