El Girona ja té el permís de la Lliga per poder fer fitxatges

Rebled desencalla la situació en una reunió a Madrid amb el president de la LFP, JavierTebas

15.01.2014 | 07:43
El president Rebled va desplaçar-se ahir al migdia a Madrid amb el director general, Javi Pequeño.
El president Rebled va desplaçar-se ahir al migdia a Madrid amb el director general, Javi Pequeño.

El panorama, de mica en mica, es va aclarint a Montilivi. Els resultats encara no arriben però el punt sumat a Riazor dissabte passat va deixar un bon regust de boca. A l'espera del que pugui passar a Vitòria, el Girona va aconseguir ahir que la Lliga de Futbol Professional li retirés la suspensió temporal de la llicència per fitxar. El club gironí no podia donar d'altes futbolistes per les denúncies dels jugadors de la plantilla del curs passat per la prima del play-off. Una trobada entre el president Francesc Rebled i el director general, Javi Pequeño, amb el president de la LFP, Javier Tebas, i el gerent de l'Associació de Futbolistes Espanyols, Luis Gil, va desencallar una situació que començava a enrocar-se. "La reunió ha estat molt positiva i hem arribat a un acord perquè ens aixequin la suspensió", deia Rebled abans de tornar cap a Girona. L'entesa no vol dir que el club de Montilivi hagi aconseguit que els futbolistes que continuen del curs passat acceptessin un ajornament al pagament sinó que, tot queda a pendent d'un nou conveni entre l'AFE i la LFP.

"Ja he comentat al director esportiu que acceleri el tema dels fitxatges", assegurava Rebled. Amb el permís per fitxar i el 50% de l'ampliació de capital coberta (150.000 euros), el Girona ja ha enviat a la LFP tota la documentació per tal de conèixer de quina quantitat disposen per reforçar-se. "Estem esperant que ens diguin quin import podem fer servir", explica Rebled. En aquest sentit, el president aclareix que quan arribi l'altra meitat de l'ampliació de capital es farà el mateix i que, en cap cas, aquesta primera notificació restarà possibilitats econòmiques al club a l'hora de fitxar. Així, tots els ingressos que vagin entrant al club abans del tancament del mercat d'hivern seran notificats a la LFP per tal que es vagi ampliant el crèdit per poder incorporar jugadors.

Arribats gairebé a la meitat del mes gener, Oriol Alsina i Gerard Escoda continuen cercant un parell de davanters centre i també un migcampista complet per al pivot. D'oferiments n'hi ha un grapat, sobretot de lligues sud-americanes, però el Girona no vol espifiar-la i s'estima més assegurar el tret. Els jugadors cobejats de Primera i Segona A són difícils de seduir econòmicament per a un Girona que a més a més ocupa lloc de descens. Un dels que interessava però que era inassumible, David Rodríguez (Celta de Vigo), negocia la seva incorporació a la lliga de Corea del Sud.

Enllaços recomanats: Premis cinema