Fins i tot els més folls també són del Girona

Un grup de joves gironins, socis del club de Montilivi, ha creat la penya Folls del Nord, ubicada a un dels Gols de l'estadi. La missió és ben clara: animar el seu equip i fer que l'ambient a l'estadi, a dia d'avui ben pobre, vagi creixent

15.01.2014 | 07:43
Arnau Acero i Nil Bonaventura, membres de la nova penya.
Arnau Acero i Nil Bonaventura, membres de la nova penya.

A

Riazor, llar del Deportivo de la Corunya, el Girona es va trobar amb un dels millors ambients de futbol de tota la Segona Divisió A. Fins i tot més càlid i engrescador que molts camps de Primera. Més d'un segur que ho va envejar. I molt. Costa un món que Montilivi s'ompli o que, fins i tot, les seves graderies facin patxoca. La televisió, la fred o mil i una excuses valen. No per a tothom. La trempera que va generar l'última temporada ha esquitxat més d'un i ha tingut el seu ressò. Suficient com perquè un grup d'amics que ratllen la quinzena hagin decidit, des de fa pocs mesos, engegar el que ara mateix és tota una realitat: la creació d'una nova penya. Els Folls del Nord són, des d'aquest mateix curs, una de les penyes oficials del Girona FC. Són joves, seguidors blanc-i-vermells, socis i tenen ganes de créixer per donar un cop de mà al seu club.
Dos dels seus membres fundadors, Nil Bonaventura i Arnau Acero, han visitat la redacció de Diari de Girona per explicar què els ha impulsat a fer créixer un somni que naixia entre companys. Tots dos encara no tenen massa clar què estudiaran el dia de demà, però no vacil·len quan se'ls pregunta sobre el Girona. "Al Gol Nord de l'estadi pràcticament ningú anima. Hem decidit que calia donar-hi una empenta i això hem intentat fer", expliquen. De la voluntat, als fets. Així han passat les últimes setmanes; fent la paperassa necessària, visitant la delegació d'hisenda i de la Generalitat. "Hem fet els estatuts, creat un logo, registrar el NIF... De tot!". Compten amb presència a les xarxes socials, planegen algun desplaçament i admeten que estar a prop de tot un Barça els perjudica. De moment són molt pocs membres, però la seva voluntat és clara: "Volem engrescar la gent i anar creixent", asseguren. El club, de moment, els ha fet costat. "Gaudim d'avantatges; als membres de la penya se'ls fa un 20% de descompte en l'abonament, ens donen entrades perquè la gent vegi com és viure un partit al camp...". I l'equip, com el veuen? "Costarà mantenir-se. Tot depèn dels fitxatges d'hivern. La plantilla no és dolenta, però ens està costant sumar victòries". Tots ells, des del Gol Nord, intentaran donar-los un cop de mà.

Girona FC

Soriano, Geli i Guardiola amb la samarreta del Girona FC
El Girona confirma que el City i Pere Guardiola són els nous propietaris

El Girona confirma que el City i Pere Guardiola són els nous propietaris

D'aquesta manera s'acaba una etapa de dos anys amb TVSE Futbol com a accionista majoritari del club

Mojica es presenta a l´espera de ser comunitari

Mojica es presenta a l´espera de ser comunitari

El colombià torna cedit al Girona i reforça el carril esquerra de l'equip de Machín

Ferran Soriano: «El Girona té un futur brillant»

Ferran Soriano: «El Girona té un futur brillant»

Els plans dels nous propietaris: Fer bon futbol i donar oportunitat al talent - Pere Guardiola:...

El Girona busca un altre davanter, un carriler dretà i un central

El Girona busca un altre davanter, un carriler dretà i un central

L'arribada de Kayode no privarà l'arribada d'un altre atacant, segons va admetre el director...

Enllaços recomanats: Premis cinema