Per si el Girona no tingués prou embolics, a Oriol Alsina i Francesc Rebled se´ls ha obert, de bat a bat, un nou front: la possible sortida de Jandro, el jugador de més qualitat tècnica de la plantilla, rumb al Deportivo. La notícia avançada ahir pel Diari de Girona va tenir un fort impacte, tant a Montilivi com a Riazor, però va generar reaccions diferents: mentre el club blanc-i-vermell declarava el futbolista «intrasferible» en considerar-lo una peça clau de l´equip, des de la Corunya veien el jugador asturià cada vegada més a prop. Ningú del Dépor va valorar l´operació, però des que a mitja tarda la Cadena Cope va donar-la per pràcticament tancada, les xarxes socials van inundar-se de comentaris. Segons els mitjans gallecs, Jandro arribaria al Deportivo juntament amb el golejador Toché (en hores baixes al Panathinaikos), en un intent del líder de la Lliga Adelante de no deixar escapar l´ascens directe a Primera en la segona volta.

El Girona va saber de l´interès del Deportivo dimarts al vespre, quan el representant del mitjapunta asturià, Vicenç Amigó, va comunicar-lo telefònicament al director esportiu Oriol Alsina. Ahir, després que la notícia transcendís a través d´aquest diari, el club de Montilivi es va afanyar a fer un comunicat de premsa en què declarava «intransferible» el jugador, al·legant que per als tècnics era un jugador indispensable. I poca estona més tard, des de la Corunya, diverses informacions periodístiques apuntaven que tant Jandro com Toché ho tenien molt ben encarrilat per acabar a Riazor abans que tanqui el mercat d´hivern, el 31 de gener.

Alsina explicava ahir a la tarda que ningú del Deportivo s´ha dirigit al Girona. Sí que ho ha fet el representant de Jandro, però segons aquesta versió, el club ja li hauria comunicat que no estava disposat a vendre´l. El mitjapunta asturià viu la quarta temporada al club, després que l´estiu passat hi renovés per dos anys. «Si el Deportivo ens truca hi parlarem perquè som gent educada però no ens plantegem la seva sortida. Jandro té una clàusula de rescissió prohibitiva i no volem entrar en cap negociació», afegia el director esportiu. No sembla que el club gallec estigui en disposició d´oferir gaire res a canvi de Jandro: en concurs de creditors i amb un deute de 160 milions d´euros, la sequera és total. I no obstant això van líders de Segona i es plantegen éls fitxatges de dos dels jugadors amb més bon cartell de la categoria.

El representant de Jandro, Vicenç Amigó, ofereix una versió un pèl diferent. Segons ell el Girona en cap cas li havia comunicat que Jandro fos «intransferible», al contrari, ja hauria fet arribar al Deportivo les condicions del traspàs. Per això ahir a la tarda es mostrava sorprès pel comunicat que havien llançat des de Montilivi, negant la possibilitat que el seu representat pogués sortir. «Jandro té contracte i si el Girona diu que és intransferible no hi ha res més a dir. Però jo entenc que ells van presentar les seves condicions al Deportivo i que estan esperant la resposta», va explicar.

El principal avalador del possible fitxatge de Jandro pel Dépor seria el tècnic Fernando Vázquez, que l´havia tingut al Celta la campanya 2004/05 i pensaria en ell com a recanvi de Culio. Javi López, l´actual entrenador de l´asturià al Girona, no vol ni pensar en el seu adéu: «No marxarà, no en tinc cap dubte», va assegurar ahir. Mentre, el futbolista, aliè a tot, va exercitar-se ahir amb normalitat preparant el partit contra l´Alabès. Això sí, en principi, ha decidit no fer declaracions.