Amb perdó de l'expressió, aquest Girona ja fa temps que ha trepitjat merda. O això, o la sort ha decidit girar-li l'esquena per complet. De fortuna, l'equip fa temps que ja no en té. A dins i a fora del camp. Pel que fa els resultats, però sobretot en el capítol de lesions. Si no és un, és l'altre el jugador de torn que visita la infermeria. Setmana sí, setmana també. Ningú sembla poder-se'n escapar. Ni tampoc el màxim golejador. Felipe Sanchón, l'home més perillós del Girona i un dels futbolistes amb més minuts a les seves cames, ha petat. Fruit del poc descans que ha viscut al llarg de la temporada, o per culpa d'una acció fortuïta, el cas és que l'atacant va fer encendre totes les alarmes dimecres passat, quan va fer-se mal en l'entrenament. Una lesió muscular, s'especulava. En un tres i no res se li va penjar l'etiqueta de dubte per al partit de demà a Vitòria, però encara quedava l'examen mèdic per determinar quin era l'abast de la lesió. Els resultats van arribar ahir i les notícies no han estat gens bones per a la plantilla, el tècnic Javi López i l'afició.

La culpa la té una lesió "rara entre els futbolistes", com ahir la definia el mateix Javi López, contrariat per la situació, però alhora resignat a "buscar solucions" davant un contratemps que no s'esperava. Felipe pateix una ruptura parcial de la inserció de la fascia alta de la cama dreta. Resumint: el jugador s'haurà d'estar de baixa unes quatre setmanes, si no hi ha cap contratemps. Per tant, el Girona es queda sense Felipe Sanchón durant un mes, un període en el qual l'equip encara partits d'allò més importants que poden marcar el futur més immediat i ho haurà de fer sense el seu màxim golejador.

"Tots els jugadors són importants, però perdre l'home que més gols ha fet de l'equip... No hi comptava amb això", lamentava Javi López, qui va voler trobar, això sí, la cara optimista de la situació. "L'ajudarem al màxim en la seva recuperació i esperarem el seu retorn. Mentresant, intentaré presentar l'onze més competitiu possible contra l'Alabès", va indicar. "M'agradaria disposar de tots els jugadors, però aquí no fem altra cosa que acumular contratemps. Ara bé, des d'ahir (dimecres) que treballo per intentar arreglar aquesta situació. Tenim opcions i alternatives, però no 500 futbolistes per escollir", va afegir.

Va admetre el tècnic que "potser" a Felipe Sanchón, amb 1.878 minuts a les cames, se l'ha "espremut massa" en aquesta primera volta (ha jugat tots els partits), però va reconèixer que al tractar-se d'un futbolista tan important, ell "potser en el lloc de Ricardo Rodríguez hauria fet el mateix". Amb tot, la lesió del davanter es converteix en "una raó més" per reforçar la parcel·la ofensiva en el mercat d'hivern. "Sabem que necessitem jugadors d'atac, precisament, per coses com aquestes. Si tenim lesions, com és el cas, les dificultats augmenten".

L'absència de Felipe, com a mínim per a la cita de demà, serà coberta per la presència de Pere Pons, a una llista de convocats que només presenta una novetat respecte l'últim cap de setmana.