L'un ho té molt clar. L'altre, sí, però no pas tant. Chando, no dubta. Jandro, en canvi, no sembla tenir-ho del tot coll avall. El primer seguirà al Girona. Diu que és "impossible" que se'n vagi al Cadis, com semblava que podia passar amb l'arribada d'Alfredo Ortuño a Montilivi. El segon admet que, "en aquest moment", és jugador blanc-i-vermell. Però també deixa ben clar que encara no sap "res" del seu futur. L'interès del Deportivo de la Corunya semblava haver minvat; els gallecs, però, encara són a l'espera. Un pas en fals o un gest del jugador podria canviar el panorama. De moment, però, tant Chando com Jandro segueixen pensant en clau gironina, per la qual cosa el desig de Javi López de no concedir cap baixa durant el mercat d'hivern va camí de complir-se.

A l'inici d'aquesta setmana, Diari de Girona revelava l'interès del Deportivo de la Corunya per fitxar Jandro, després de perdre un home important al mig del camp com és Culio. Els gallecs estaven disposats a incorporar l'asturià, però el Girona va declarar "intransferible" un jugador al qual encara li queda un any més de contracte. Javi López, el tècnic, va tancar la porta a qualsevol sortida, sobretot a la del migcampista de Mieres. "Si de mi ha de dependre, seguirà. És impensable que marxi", va dir. El pas dels dies, però, va anar disminuint aquesta possibilitat, encara que a Riazor no se li ha tancat del tot la porta a Jandro. El jugador, qüestionat ahir sobre el seu futur, no va ser del tot clar. "De moment no hi ha cap novetat. Ara mateix sóc jugador del Girona, però no sé res del meu futur". Massa misteri, massa dubtes.

Més clar va ser Chando. Clar i conduntent. "Seguiré al Girona", va dir en ser preguntat sobre què hi ha de cert al voltant del suposat interès del Cadis, de la Segona Divisió B, a fitxar-lo. L'arribada d'Alfredo Ortuño a Montilivi, de retruc, podia venir acompanyada de l'adéu del davanter de Palma de Mallorca, que no ha acabat d'explotar des que aquest passat estiu va fitxar pel club català. Chando, però, va ser molt clar: "Em quedo. És impossible que me'n vagi perquè no hi ha res amb el Cadis".

Amb ell i Ortuño en plantilla, la direcció esportiva encara pentina el mercat a la caça d'un altre davanter. Els contactes amb diversos jugadors cada cop estan més avançats i en les properes hores s'espera la resposta d'un altre atacant, que acabaria de reforçar la parcel·la ofensiva, força minvada en aquest primer tram de curs. Aquesta espera es pot demorar uns dies més, ja que el davanter en qüestió té d'altres ofertes al damunt de la taula.