Sense fer un partit brillant, més aviat tot al contrari, el Girona va ser capaç dissabte d'esgarrapar un punt de Vitòria. L'empat va ser valorat de forma molt positiva per tothom, jugadors, entrenadors i directius blanc-i-vermells conscients de la importància de sumar a fora i de guanyar el goal average particular amb l'Alabès. El punt aconseguit a Mendizorrotza és el segon consecutiu dels gironins que també van empatar la passada jornada a la Corunya (0-0) contra el líder. Dos resultats que eleven a 12 els punts sumats a domicili aquesta temporada. Uns números que confirmen que la dinàmica del Girona com a visitant no és per llançar coets però sí que és correcte.

Amb un bagatge així a domicili, l'única resposta a la posició tan dolenta que ocupa l'equip a la taula de classificació es troba a Montilivi. Sí, és a l'estadi gironí on el Girona està fallant una vegada sí una altra també. A diferència del que passava en les darreres temporades a la categoria, Montilivi ha deixat de ser un estadi complicat per convertir-se en una autèntica ganga. L'estadi tan sols ha vist dues victòries del Girona en el que va de temporada (Alabès i Sporting). Un bagatge insuficient que combinat amb 6 empats (Numància, Sabadell, Hèrcules, Tenerife, Recreativo de Huelva, Ponferradina) han convertit el Girona en el pitjor equip local de Segona Divisió A, amb només 12 punts dels 30 possibles. L'estadística també és esgarrifosa pel que fa al còmput global de victòries, ja que el conjunt gironí és el que n'acumula menys de tots -empatat amb l'Alabès- amb tan sols 5 en 22 partits.

Fora de casa, en canvi, el Girona no és dels pitjors. Al contrari. El conjunt gironí signa uns números correctes que, si anessin acompanyats de bons resultats també a casa, situarien el Girona a la zona tranquil·la de la taula. I és que el Girona lluny de Montilivi, acumula 12 punts i supera equips del nivell del Mallorca (11), Sabadell (8), Ponferradina (8), Jaén (11), Barça B (11) o Tenerife (9) a més a més de l'Alabès (8) i el Castella (6).

La jornada no va ser del tot dolenta per al Girona, que a banda de superar l'average a l'Alabès, van retallar un punt al Tenerife i Jaén i es van distanciar d'un punt del Castella. D'aquesta manera la permanència continua sent a tres punts, però ara la marquen Mirandés i Tenerife, amb 27 punts. Els grans beneficiats de la jornada van ser l'Alcorcón i el Lugo. Es madrilenys ocupaven plaça de descens però amb el triomf a Tenerife s'enfilen fins a la 14a posició amb 28 punts. Els mateixos punts tenen Hèrcules, Barça B i Jaén, que no acaben d'allunyar-se de les places perilloses.

Esperant més reforços

Per avui està prevista la presentació del primer i fins ara únic fitxatge d'hivern del Girona, el davanter Alfredo Ortuño. El jugador murcià arriba en qualitat de cedit pel Granada, que l'ha fitxat de La Hoya Llorca, on fins aquesta passada setmana era el màxim golejador, amb deu gols. El director esportiu, Oriol Alsina i el secretari tècnic, Gerard Escoda, continuen treballant a la recerca de més efectius. Tots els esforços estan centrats en la recerca d'un altre davanter i d'un migcentre de perfil agressiu. El club està convençut que els fitxatges arribaran però la posició a la classificació i el poc marge econòmic amb què pot treballar el club dificulten que es pugui temptar primeres espases. Sí que té clar Alsina que Ortuño és una aposta d'un jugador jove que pot sortir bé però que l'altre davanter ha de ser de més recorregut i amb més catxet a Segona Divisió A. La possibilitat d'incorporar un jugador cedit de Primera Divisió no està ni molt menys descartada ja que a Montilivi el davanter que arribi tindria garantits un bon grapat de minuts.

Pel que fa al capítol de baixes, Chando Torres va donar per descartada la seva sortida al Cadis dissabte al final del partit contra l'Alabès. De la seva banda, Jandro Castro va ser menys explícit tot i que l'interès del Deportivo de la Corunya pel mitjapunta asturià sembla que s'ha refredat i tot indica que complirà el contracte amb el club de Montilivi, que acaba el 30 de juny del 2015.