El primer de tres. És, en un principi i si res es torça, el desig del Girona. Alfredo Ortuño no arribarà sol a Montilivi durant aquest mercat d'hivern. Queden només 10 dies perquè s'acabi el període de fitxatges i tant el cos tècnic com la direcció esportiva, amb el suport del consell, estan convençuts que podran tancar alguna operació més. Una, per descomptat. I si en poden ser dues, molt millor. Francesc Rebled, el president, obria ahir el seu breu discurs amb aquesta premissa. Oriol Alsina, el director esportiu, s'explaiava uns minuts després tot desgranant la mateixa idea. Amb Ortuño el Girona pot no fer-ne prou, així que el club està disposat a exhaurir el termini i incorporar, si no hi ha contratemps d'última hora, un davanter més i un migcampista.

Aprofitant l'acte de presentació oficial d'Alfredo Ortuño com a nou jugador del Girona, Rebled va voler deixar ben clar que l'arribada del davanter de Iecla a Montilivi "no serà l'última" d'aquest mercat d'hivern. "Esperem que així sigui", va recordar. Poc després, va ser Oriol Alsina va repetir la mateixa declaració d'intencions i va explicar que tant ell com el secretari tècnic Gerard Escoda, en consonància amb l'entrenador Javi López, segueixen "remenant el mercat" per intentar portar "una o dues peces" a la plantilla.

L'arribada d'Ortuño ha reforçat una mica més la parcel·la ofensiva, però amb el jugador del Granada i amb Chando sembla que no n'hi ha prou, de manera que, com deia Alsina, el club segueix buscant un altre davanter. "Abans del 31 de gener intentarem portar un parell de futbolistes més". Si un d'ells és un atacant, l'altre, com va admetre, serà un migcampista. Sempre que, això sí, el mercat i les condicions econòmiques ho permetin. "Aquestes són les nostres opcions i, com més qualitat es pugui afegir a l'actual plantilla, molt millor per a nosaltres", completava.

No es va parlar de noms, tampoc es va aprofundir gaire en perfils. El que sí va fer Alsina és indicar que, com ha passat amb Ortuño, una de les dues properes cares noves fitxaran "a curt termini", donant a entendre que es busca una cessió. L'altra operació, per tant, podria tractar-se d'un futbolista en propietat. Si més no, aquesta és la voluntat de la direcció esportiva. "Esperem poder oferir aquest mig any i un de més a algun dels jugadors que vinguin. Però tot això són suposicions; veurem què és el que podem fer".

No hi haurà sortides

Si les idees semblen força clares pel que fa el capítol de sortides, també ho estan, i potser encara més, a l'hora de parlar de baixes. Javi López, l'entrenador, ja deixava ben clar ara fa uns dies que no li passa pel cap deixar escapar a cap jugador de l'actual plantilla. No és una idea només del tècnic, ja que Oriol Alsina, en representació del club, pensa de la mateixa manera. El director esportiu, "de moment", va donar per tancada la porta a qualsevol mena de sortida; va admetre que "en el futbol no es pot dir mai", però va deixar ben clares les seves intencions. "Estem molt contents del rendiment i del treball dels jugadors que actualment tenim en plantilla. És evident que hi ha possibilitats fins al 31 de gener, però en principi no volem que ningú marxi", va subratllar.

D'aquesta manera, és molt poc probable que el Girona deixi marxar Jandro en un hipotètic cas que el Deportivo de la Corunya, interessat en el migcampista asturià, reactivi les negociacions per emportar-se'l a Riazor. El jugador va recordar dissabte que "de moment" és jugador del Girona, tot i que no va assegurar al cent per cent que es quedaria. Sembla difícil que el club, encara que els gallecs tornin a insistir, acceptin deixar escapar un jugador que fa uns dies van declarar "intransferible".