Un migcampista molt experimentat a Segona Divisió, amb capacitat per jugar "tant de primer pivot creant com de segon pivot fent tasques més defensives", i que coneix bé la lluita per la permanència després d'haver viscut dos descensos amb el Múrcia, en el famós partit del penal de Kiko Ratón, i el Xerez. "Sempre es diu que de les situacions complicades n'aprens coses per al futur i espero poder ajudar l'equip a anar cap amunt, però la veritat és que he vist la plantilla del Girona i estic convençut que sortirà en breu dels llocs de descens", va explicar ahir Bruno Herrero, que va viure el seu primer dia al club, entrenament al matí a Palafrugell i presentant-se a la tarda a Monilivi, visiblement cansat després d'arribar dimarts al vespre des de Tailàndia en un viatge de 24 hores amb escales a Dubai i Madrid.

El cansament del viatge i el fet que porti "un parell de setmanes sense fer entrenaments de competició" semblen fer complicat que pugui jugar dissabte contra l'Eibar, per molt que el Girona tingui els dos pivots titulars sancionats (Matamala i Timor), i que, públicament, Herrero es posés a disposció de l'entrenador: "si m'ho demana jo donaré el cent per cent de mi mateix en el partit". Un altre obstacle, encara no solucionat, perquè aquest exjugador de Primera Divisió amb el Sevilla debuti de blanc-i-vermell és el tema del transfer que ha d'enviar el Buriram tailandès. "El nostre advocat està intentant desencallar el tema", va assegurar Alsina, que no sembla molt favorable a precipitar el debut d'Herrero.

En canvi, més enllà del duel contra l'Eibar, el director esportiu del Girona està convençut que la coneixença entre Bruno Herrero i el tècnic Javi López farà molt més senzilla l'adaptació del migcampista. "És un jugador a qui el nostre tècnic coneix molt bé perquè van coincidir al Xerez i això farà que els terminis perquè estigui rendint a bon nivell s'escurcin, perquè Javi López ja sap el que li pot oferir i ell sap el que el tècnic vol", argumentava el director esportiu mentre el migcampista no va amagar que la presència del tècnic a Montilivi ha estat clau per a la seva arribada. "Em va trucar i vam estar parlant i després l'acord amb el club ja va ser molt ràpid".

Bruno Herrero tenia una temporada més de contracte amb el Buriram de Tailàndia, a on va arribar a l'estiu procedent del Xerez, però la trucada de Javi López li ha obert les portes a tornar a la Segona Divisió Espanyola, on ha jugat 175 partits amb Múrcia, Salamanca i Xerez a banda d'haver debutar de manera testimonial amb el Sevilla a Primera Divisió en la millor epoca dels andalusos que aquell any van guanyar la Copa de la UEFA i la del Rei. A l'estiu, i desre´s "d'un any molt complicat al Xerez" va decidir acceptar una oferta del Buriram tailandès on ha guanyat la lliga en un equip on hi havia un entrenador espanyol, l'expreparador del Racing de Santander i del Castella Alejandro Menéndez, i altres futbolistes de l'Estat. "Vaig arribar a l'estiu que és mitja temporada, perquè allà es juga de febrer a octubre i ara havíem tornat a començar a entrenar-nos el desembre per a la nova lliga".