Han arribat Alfredo Ortuño, Bruno Herrero i Agostinho Cá. Abans d'aquest divendres a mitjanit (quan acaba el mercat d'hivern) està previst que arribi alguna peça d'atac més. El balanç del període hivernal de fitxatges acabaria amb quatre incorporacions més al vestuari de Montilivi, però també amb una sortida: la de Pere Pons. El representant del migcampista va demanar a l'àrea esportiva del Girona la cessió del jove de Sant Martí Vell. Això fa que el gironí tingui ja un peu i mig fora del club en el qual s'ha format des que era aleví. "El més normal és que vagi cedit a algun equip i disposi de molts minuts. Així ens ho va demanar el seu agent, i s'acabarà realitzant perquè l'any vinent torni i sigui molt important", va dir ahir el director esportiu Oriol Alsina.

Tot sembla indicar que Pons acabarà jugant aquest segon tram de temporada en un equip de Segona Divisió B, amb l'objectiu de tenir els minuts que no ha tingut fins ara. "Ell està preparat per jugar a Segona A, no està disposant de gaires minuts, és molt jove i el que ha de fer és tenir minuts per millorar les coses en què potser està una miqueta verd", va explicar un Alsina que va reconèixer que el futur del migcentre passaria per la categoria de bronze: "Hi ha molts equips de Segona B que el volen i podrà triar on anar, és una decisió del jugador".

Pere Pons és l'actual migcampista de l'equip que menys oportunitats ha tingut. No va tenir la confiança de Ricardo Rodríguez i, ara, amb Javi López, no ha tingut cap minut. Dissabte, contra l'Eibar, va anar convocat, va sortir a escalfar però finalment no va entrar al terreny de joc. Fins ara, ha participat en deu partits (tres com a titular), amb un total de 346 minuts. Aquestes xifres el situen com el migcentre del primer equip menys utilitzat. Només Chus Herrero i Moisés Hurtado (amb lesions) i debutants del filial han jugat menys.

Màxima competència

El jove, de 20 anys, ha tingut molta competència. Timor, Matalamala i Eloi Amagat s'han repartit la majoria de minuts en el trivot utilitzat per Rodríguez. I quan s'ha jugat amb doble pivot també s'hi han situat centrals com Richy i Moisés Hurtado. A tot això s'hi sumen les incorporacions de la setmana passada: Bruno Herrero i Agostinho Cá. "Com més competència hi hagi, més difícil serà que jugui. Esperem que tot vagi bé", va admetre Alsina. Els pocs minuts disputats i l'excés de jugadors van fer que aquest hivern l'agent del futbolista hagués demanat la seva cessió. Fins i tot, ho va fer abans que es fes pública la cessió del blaugrana Agostinho Cá.

Pere Pons va debutar amb el Girona el 12 de setembre del curs passat, en un partit de Copa del Rei al Molinón en què ja va deixar mostres de la seva qualitat. La seva oportunitat a la Lliga va arribar contra el Las Palmas després de la lesió de Garmendia. I el seu primer gol va arribar la passada tardor contra el Sabadell.

Carles Mas no demana sortir

Després de ser un fix a l'eix de la defensa al principi de la temporada, el central ha deixat de tenir participació, però seguirà sent un més de la plantilla.