Alfredo Ortuño no va prometre gols, sinó treball. Va obviar parlar de xifres ni tampoc va atrevir-se a posar-se cap mena de sostre. Això sí, va assegurar que el treball i l'esforç, quan ell estigui al damunt de la gespa, estan assegurats. És la primera declaració d'intencions d'un jugador, el de Iecla, que ha arribat al Girona disposat a "deixar-me la pell". En la seva presentació oficial, Ortuño va assenyalar la "insistència" del club català i sobretot la del director esportiu Oriol Alsina com el factor clau per haver escollit Montilivi com el seu destí fins al final de temporada. És conscient que fitxa fins al mes de juny, però no va tancar-se una porta a seguir en un futur "si les coses van bé". Així es va expressar el primer fitxatge del mercat d'hivern, que a primera hora de la tarda va donar-se a conèixer, trepitjant per primer cop l'estadi que el veurà jugar els propers mesos.

"Estic molt content de ser a Girona i espero que les coses em surtin bé". Per començar, un desig. Després, va justificar el seu fitxatge. "Fa prop d'un mes que el Granada es va interessar en mi. Després va sortir l'opció de marxar cedit a un Segona Divisió A i d'entre les diverses ofertes que tenia vaig decidir-me pel Girona perquè ha estat el club que més insistencia ha mostrat". La perseverància i la tossuderia d'Oriol Alsina hi ha tingut molt a dir, però també els consells d'Iván López, company d'Ortuño la temporada passada al filial del Llevant: "Vaig parlar amb ell a finals de la setmana passada i em va acabar de convèncer. Em va dir que el Girona és un gran club, que hi ha un gran vestidor i que la ciutat és molt bonica i tranquil·la. En definitiva, s'han donat un cúmul de circumstàncies que m'han fet veure que aquesta és la millor opció", ex va explicar.

Conscient que arriba a un conjunt immers en una mala ratxa, l'ex de La Hoya Llorca va assegurar que el seu nou equip té motius com per ser optimista de cara al futur: "Estem a baix, però ens trobem en una Segona A molt disputada i amb un parell de victòries tornes a estar a dalt". També va parlar del rol que desenvoluparà a la plantilla, on només hi ha un punta de referència (Chando) i on el tema del gol ha estat en boca de tothom des de l'estiu. "Es parla d'això en tots els equips d'Espanya. El que dictarà si fem bé o no les coses són els resultats i el treball de l'equip, no pas qui marca més gols". Ortuño va assegurar estar "en condicions" de debutar dissabte contra l'Eibar i, tot i signar fins al 30 de juny, va deixar oberta la porta a seguir: "Al Girona li estaré eternament agraït per aquesta oportunitat. Si res canvia i les coses van bé, per què no continuar-hi en un futur?"