La setmana passada l'Alcorcón guanyava a Tenerife (0-4) i sortia del descens en detriment dels canaris; ahir els madrilenys queien a casa contra el cuer Castella (0-2) i perdien una bona ocasió d'allunyar-se del perill. Però de mostres que aquesta Lliga Adelante és boja i més igualada que mai n'hi ha encara més: el Tenerife, que havia iniciat la jornada quart per la cua va guanyar ahir al camp de l'Hèrcules (2-3) per tornar a sortir de baix i situar en descens el Mirandés. El Girona, que després de la victòria de l'Alabès a Las Palmas és penúltim, encara no ha fet cap resultat contra pronòstic. Fa deu jornades que no guanya (ha sumat sis punts de trenta) però tot i això només és a tres punts del divuitè (ara, l'Hèrcules). Aquest és el resum en positiu, però les coses pinten més magres si s'analitzen des d'una altra perspectiva.

Mai en les anteriors cinc temporades consecutives dels gironins a la categoria, a aquestes alçades de la pel·lícula (jornada 23), la permanència era tan cara. Avui el tall se situa en 28 punts, però el curs passat, i les campanyes 2008/09, 2009/10 i 2010/11 el divuitè classificat era fora del descens amb quatre menys, 24. I l'exercici 2011/12 l'Alcoià tot just en marcava 23. Tot plegat fa pensar que la salvació serà més cara que mai i que el Girona, o si posa ja, o si s'acaba trencant la lliga ho tindrà molt complicat per reenganxar-s'hi.

En aquestes cinc temporades anteriors, la permanència més cara a final de lliga ha estat en 51 punts (2009/10). Al Girona n'hi faltarien, ara, 26 per arribar-hi.