Javi López subratllava al final del partit de dissabte passat contra l'Eibar a Montilivi que el Girona havia fet un pas endavant en matèria ofensiva. Les prestacions en atac de l'equip havien estat més altes que els darrers partits i s'havien generat més ocasions de gol. Jofre, Bordas, Jandro i també Juanlu Hens van disposar d'oportunitats per marcar i desequilibrar el matx contra els bascos. L'únic que va fer pujar un gol al marcador va ser el debutant Alfredo Ortuño. El davanter murcià va rematar de cap des del segon pal una pilota pentinada després d'un llançament des de la cantonada. Un gol nascut d'una acció d'estratègia com tots els que ha marcat el Girona des del passat 4 de desembre, quan l'equip va caure a Valdebebas contra el Reial Madrid Castilla. Aquell dia, Jandro i Bordas van marcar de jugada però des de llavors, totes les dianes dels gironins han nascut d'accions a pilota aturada.

Després de la derrota a Madrid, el Girona va rebre el Getafe en l'anada dels setzens de final de la Copa del Rei. L'equip va generar ocasions i segurament va merèixer millor sort però no va passar de l'empat a l'estadi (1-1). El gol va ser obra de David Timor en un fantàstica llançament de falta directa marca de la casa. El Recreativo de Huelva va ser el següent rival a l'estadi en el darrer partit de Lliga de Ricardo Rodríguez com a entrenador blanc-i-vermell. Aquell dia es va empatar 1-1 i el gol del Girona el va fer Moisés Hurtado a la sortida d'un córner en una jugada embolicada. En el comiat de l'entrenador asturià a la tornada de la Copa a Getafe, el Girona va caure-hi estrepitosament 4-1. El gol visitant, com no, va arribar d'un penal transformat per Jandro.

A Palma, en l'estrena de Javi López, el Girona no va marcar (va fallar una pena màxima) però de penal també van aconseguir marcar els gironins contra el Ponferradina. Va ser al darrer sospir quan Felipe va salvar un punt des dels onze metres (1-1). En el doble desplaçament seguit a La Corunya i Vitòria, el Girona tan sols va ser capaç de fer un gol. Jordi Matamala, a la sortida d'un córner i després de fer-se amb una pilota pentinada pel local Borja Viguera, va empatar un partit sense ocasions de gol.

El sisè i darrer gol aconseguit pel Girona en els darrers vuit partits va ser el d'Ortuño de dissabte passat. Va ser una acció clavada a la de Matamala Mendizorrotza també a la sortida d'un córner. Els números demostren que malgrat la sensació de millora que ofereix el Girona, el gol de jugada encara no arriba. I ja se sap, cada dia no és festa i les alegries a pilota aturada no duraran sempre. L'arribada d'Ortuño i la imminent d'un altre davanter centre són les esperances d'un Girona que, amb Javi López, només ha vist porteria a pilota aturada. De moment.