Alsina el va fitxar com a tècnic del Palamós en un projecte ambiciós on ell actuava de director esportiu que no va acabar reeixint. Aquells pocs mesos al degà, batallant amb infinitat de problemes econòmics, el van fer més bon entrenador?

Jo vaig fer un primer salt de qualitat quan vaig venir al Juvenil B del Girona, treballant amb gent com en Miquel Àngel (Muñioz), en Sergi (Raset) i en Berto (Fernández). Ja disposava de jugadors de nivell, predisposats a aprendre. Després vaig fer el curs d'entrenador, vaig passar per Arbúcies, i d'allà em va venir a buscar l'Oriol, cosa que em va permetre fer el salt al Llagostera. Anar de primer al Palamós va ser un altre salt, perquè allà hi ha gent molt competent a la plantilla i el club. S'entén perquè és un històric.

Li ho deia més per l'aspecte d'aprendre a gestionar un vestidor en crisi.

Sí, esclar que allò va ser una experiència. Al setembre quatre o cinc jugadors ja amenaçaven de marxar i a l'ocutbre, quan ens van dir que no ens podien pagar, la meitat de la plantilla tenia al cap denunciar el club i plegar. Vam estar gairebé un mes i mig sense pràcticament entrenar però a pesar d'això els resultats van sortir.

Quines diferències hi ha entre el Girona de Ricardo Rodríguez i el de Javi López?

Jo només havia vist un partit del Girona fins la meva arribada i això no ho puc valorar. Des del partit del Mallorca fins ara sí que li puc dir que hem avançat. Els jugadors saben què han de fer en cada moment. Després intervindrà la sort, la tècnica, mil coses... però no hi ha cap futbolista insegur a l'hora de prendre decisions. Hem organitzat bé la defensa. Pensi que els últims dos gols van ser un en pròpia porta i l'acció d'estratègia del dia del Ponferradina. Si David Garcia no s'hagués fet mal a Vitòria, penso que hauríem pogut guanyar. També vam tenir l'handicap que en Gerard (Bordas) estava molt cansat. Hem treballat dur l'estratègia defensiva i ara ja ens estem posant en l'ofensiva. Al camp de l'Alabès ja es van començar a veure les primeres coses, però encara les hem d'acabar de polir.

Pujar a Segona A va costar molt. Aquest patrimoni s'ha de preservar.

Aquest és l'objectiu. Veig l'equip disposat a aconseguir-ho, En els últims partits hem demostrat que sabem competir i hem de seguir fent-ho així.

Ara sí que arriba el moment de la veritat.

Els quatre propers partits són clau. En aquest mes hauríem de treure el cap i evitar el trencament de la lliga. No passa res si ara estàs a tres-quatre punts de la permanència, però seria greu quedar a nou o deu. No podem tornar a aspirar a un efecte com el que va tenir Javi Salamero fa un parell de temporades, quan va aconseguir salvar l'equip guanyant no sé pas quants partits en la recta final de la temporada. Nosaltres hem de fer els deures ara, i intentar arribar al tram final sense neguits.