Per a alguns sembla que va ser ahir, per a d'altres, que ha passat tot un món, i per als més joves, el 2008 és gairebé la prehistòria. La realitat és que diumenge es van complir sis anys de l'històric gol de Migue al Ceuta que va dur el Girona a Segona Divisió A, mig segle després de l'últim cop. Des de llavors, el conjunt blanc-i-vermell ha disputat 252 partits a la categoria de plata i per Montilivi han passat equips del nivell del Deportivo de la Corunya, el Saragossa, el Betis, el Vila-real o el Mallorca. Res hauria estat possible sense que Migue enviés una pilota morta al fons de la porteria de Lledó i desfermés l'eufòria a l'estadi.

La setmana passada el club va confirmar que Migue, l'únic jugador que ha estat a la plantilla ininterrompudament des de l'ascens, no continuarà la temporada vinent. La seva sortida suposa el final d'un cicle. Amb l'ascens, els Migue, Jose, Chechu, Matamala, Dorca i companyia van salvar el Girona de la desaparició i durant aquests anys l'han mantingut a la categoria de plata amb algun miracle inclòs. A les portes d'encarar la setena campanya consecutiva a Segona A, la renovació al Girona serà màxima. Sense Migue ni tampoc Matamala, l'únic integrant del curs de l'ascens que vestirà de blanc-i-vermell la propera temporada serà Eloi Amagat. Això, sí el migcampista va tornar el 2012 després de jugar al Llorca, Gavà i Llagostera en l'impàs.

Eloi Amagat té tots els números de ser el capità després de liderar i guiar l'equip cap a la permanència fa quinze dies. Eloi és l'únic supervivent d'un grup on ja hi ha uns quants jugadors que han penjat les botes, d'altres que estan sense equip per la temporada vinent i un Jordi Xumetra que va explotar i ha complert el seu primer any a Primera amb el Llevant (on ha coincidit amb Nagore). Dot, Rangel, David Sánchez, Santi Asensio i Miki Albert (per una malaltia coronària) són els que ja no estan en actiu des de fa uns anys. A aquest grup cal afegir-hi Serra que ha anunciat fa poc que també ho deixa. De la seva banda, Matamala s'ho està rumiant.

Es troben sense equip Jose martínez, Migue, Nagore, Arnal Conde després d'acabar la seva vinculació amb Omònia Nicòsia, Girona, Llevant i Alcorcón respectivament. De la seva banda, Chechu, té un any més de contracte amb el Tenerife.

A Segona A hi jugaran Eloi (Girona), Dorca (Múrcia) i a Segona B Uri Santos (Olot), Ponzo (Marino) i segurament Jito que renovarà amb el Sestao. Larios (Prat) i Masó (Figueres) jugaran el curs vinent a Tercera.