El Girona 2014-2015 ja té la seva primera cara nova. Una setmana després de fer-se pública la renovació del tècnic Pablo Machín per les dues properes temporades i de sortir a la llum la referència de baixes respecte a la plantilla del curs anterior, el club va anunciar el primer fitxatge de l'estiu. Es tracta de Jaime Mata, com va avançar Diari de Girona divendres passat, un dels golejadors més en forma de la Segona Divisió B. El madrileny té 25 anys, arriba lliure i signarà per dos anys.

Mata era a l'agenda d'Oriol Alsina i Gerard Escoda des de feia uns mesos. Emparaulat a mitja temporada, tot depenia que el Girona mantingués la categoria i, una vegada ho va aconseguir, l'operació va arribar a bon port per a totes dues parts. El madrileny, després de dos anys al Lleida i de dos intents frustrats per pujar de categoria, ha acceptat la proposta d'un club que jugarà a la Segona Divisió A. El fet d'acabar contracte va fer molt més fàcils les negociacions i l'acord amb el futbolista i el seu representant no va ser difícil d'aconseguir.

Mata va interrompre les seves vacances per desplaçar-se ahir fins a Girona on hi va arribar a la tarda per conèixer les instal·lacions i, de la mà d'Oriol Alsina i acompanyat pel seu representant, xerrar de tu a tu amb el president Francesc Rebled. A Montilivi es va acabar de tancar el fitxatge que unirà el davanter amb l'entitat gironina fins el 30 de juny del 2016.

El jugador, de 25 anys (en farà 26 aquest proper mes d'octubre), serà presentat aquest migdia (13:00 hores) com la primera incorporació de les moltes que té previst fer la direcció esportiva al llarg de l'estiu. Amb la marxa de Chando, Tato i encara sense saber si es podrà comptar de nou amb la cessió d'Alfredo Ortuño, la plantilla necessitava reforçar la seva parcel·la ofensiva i això és el que farà amb l'arribada de Jaime Mata. Madrileny de naixement, va debutar en el futbol professional ara fa tres temporades de la mà del filial del Rayo Vallecano.

En aquella primera experiència a la Segona B, Mata va jugar 37 partits i va anotar 9 gols, xifres que van despertar l'interès del Lleida. A la Terra Ferma és on ha acabat d'explotar. Hi ha jugat dos anys, anotant un total de 29 gols en 70 partits.

El davanter és d'aquells jugadors que brilla pel seu treball i entrega, així també com pel seu incansable treball dins i fora del camp. És un davanter corpulent, d'1,85 metres d'alçada, tot i que el joc aeri no és la seva especialitat. Ho dóna tot en cada partit, és un treballador nat i ha demostrat sobradament que posseeix un bon olfacte golejador. Ara, de la mà del Girona, tastarà per primera vegada la Segona Divisió A, on també espera deixar la seva empremta.