El Girona va presentar ahir la primera pedra del projecte per a la temporada 2014-15, el davanter Jaime Mata. L'atacant madrileny, de 25 anys, arriba a Montilivi amb la il·lusió de menjar-se al món per fer-se un lloc al futbol professional després de dos bons anys al Lleida, on ha marcat 29 anys en dues temporades. Mata signa per dues campanyes, fins el 30 de juny del 2016, amb una clàusula de rescissió prou alta com perquè el Girona pugui fer algun calé si explota aquest exercici. Així ho espera i desitja el director esportiu Oriol Alsina. "Tant de bo li vagi tremendament bé i el perdem l'estiu que bé", deia Alsina tot recordant que "si li va bé a ell voldrà que dir que al Girona també li haurà anat bé l'any". El màxim responsable esportiu va recordar les dificulats que ha comportat un fitxatge que feia mesos que perseguia. "Tenia fins a cinc propostes d'altres equips de Segona A i també de l'estranger però l'hem convençut perquè vingui aquí", revelava. El jugador, de la seva banda, va destacar que "el fort interès" del Girona des del primer moment l'havia fet decantar per venir a Montilivi malgrat "tenir altres clubs iinteressats". Sense Chando ni Tato i amb el retorn d'Ortuño més que complicat, Mata és el primer dels tres o quatre davanters -comptant Gerard Bordas- que hi haurà a la plantilla.

Mata tastarà finalment la categoria de bronze després de ser la referència ofensiva del Lleida els dos darrers anys. Al Camp d'Esports parlen meravelles d'aquest davanter lluitador, sacrificat i amb, el més important, gol. "És un dels jugadors més cotitzats de Segona B i està més que preparat per jugar a Segona A", explica Alsina, que el defineix com un "treballador incansable, amb gol i que pot caure a les bandes". En aquest sentit, el mateix Mata confessava que "s'havia marcat fer el salt de categoria" aquest estiu. "No em fa respecte la nova categoria. Al contrari. Tinc moltes ganes i il·lusió de començar ja a entrenar-me i jugar partits", assegurava el madrileny. El fitxatge de Mata era una prioritat per a Alsina, que ja al mercat d'hivern el va temptejar. "És una satisfacció haver-lo pogut incorporar", deia en la mateixa línia el president Francesc Rebled.

L'exjugador del Lleida és un dels jugadors cridats a ocupar el buit deixat per Ortuño. En aquest sentit, Mata explicava ahir que el coneix bé d'haver-s'hi enfrontat a Segona B quan ell era al filial del Rayo i el murcià al del Getafe. "Ha fet un mig any increïble. Tant de bo pugui igualar el que ha fet aquí ell", deia.