Algú es podria pensar que als seus 38 anys i després que el Girona anunciés que no continuaria la temporada que ve al club, Jordi Matamala penjaria les botes. Ni de bon tros. Ni el decreixent protagonisme a l'equip les darreres jornades, ni el patiment extrem per acabar aconseguint la permanència han tret les ganes de seguir corrent rere una pilota en un camp de futbol al migcampista. Sí, encara té corda. Com a mínim per una temporada més i de moment, ja té un parell o tres de trucades d'equips que li han mostrat interès. Un d'ells és l'Olot on podria coincidir amb Arnau Sala però també el Llagostera -en cas que no pugi- i algun equip de Tercera s'hi han interessat. "La meva idea és seguir jugant. És veritat que aquest últim mig any he acabat cremat i m'han passat coses pel cap, però m'he trobat bé físicament. Si em surt quelcom que em faci sentir important esportivament i se'm valori seguiré", assegura. Matamala i el Girona "de mutu acord" van decidir donar per tancada la seva etapa a a Montilivi. "Vam tenir una intercanvi d'opinions molt productiu amb l'Oriol i, sense problemes, vam decidir mútuament tancar el meu cicle", revela.

Matamala espera que el Girona tingui "una mica d'estabilitat" el curs vinent. En aquest sentit, el de Vilobí avisa que no es pot jugar tants cops amb foc. "Al final ens cremarem. En tres dels sis anys hem patit una animalada. Salvacions tan agòniques no són normals. No ens hi podem acostumar". Per a Matamala, que va viure el penal de Kiko Ratón, la permanència d'aquesta temporada ha estat fins i tot "més complicada" que aquella. "No comptava patir tant", diu el jugador, que enumera un seguit de factors que han fet que l'equip estigués moltes jornades al pou. "No és fàcil després d'un any exitós. El pressupost va baixar i els fitxatges van trigara a arribar. Els jugadors van tenir poques vacances i es van lesionar homes molt importants com Jandro, Chus Herrero, Moisés i després Felipe. A més, Chando també va estar lesionat molts partits i vam haver de jugar sense davanter. La primera volta va ser molt complicada", detalla.

Quan un equip té tres entrenadors en una temporada sol ser mala peça al teler. Matamala creu que l'adéu de Ricardo Rodríguez, "es pot arribar a entrendre perquè s'havia entrat en una dinàmica de resultats dolents que va coincidir amb l'arribada d'Alsina i el canvi de president". El relleu de Ricardo va ser Javi López a qui els resultats van condemnar malgrat que tots els jugadors en parlen meravelles. "Tothom té les seves preferències. S'estava treballat molt bé però va ser quan pitjor ens va anar de resultats", explica. Finalment, amb l'arribada de Pablo Machín, l'equip va redreçar el rumb. "Té el seu mèrit", admet Matamala, que destaca que el sorià "va introduir un nou sistema i va apostar per altres jugadors" per aconseguir un "joc més directe que ha donat resultat". El 6 blanc-i-vermell també dóna molt mèrit al gran moment d'Ortuño que "un cop adaptat a la categoria, ens ha donat la vida els darrers tres mesos". "Amb Ortuño enratxat, la recuperació de Felipe i Chus, la cotinuïtat de Jandro i entre una cosa i l'altra vam arribar bé al final", diu.

Tot i la salvació, el club ha decidit prescindir d'homes importants com Jandro, Migue o Juanlu. "Puc entendre-ho. Es vol rejovenir l'equip. És un tema de club i decisions de l'entrenador i l'Oriol però jo potser ho hauria fet diferent. Se'ls ha de donar temps. És aviat per criticar-ho. Tot i això, cal recordar els que es queden que són jugadors molt importants també. Esperem que es fitxi bé".