Oriol Alsina deixa de ser el director esportiu del Girona per tornar al Llagostera, el seu club de tota la vida. L'equip que ha aconseguit pujar, en una meteòrica progressió en els últims deu anys, des de Segona Reginal a Segona A, i que ara també seguirà dirigint des dels despatxos en la seva nova aventura en el futbol professional. Tot i que semblava que els dubtes que tenia després de la victòria contra el Nàstic en l'eliminatòria definitiva del play-off havien quedat esvaïts la setmana passada amb l'escenificació del seu comiat de Llagostera, ahir els fets es van acabar precipitant a Montilivi en un dia molt mogut. El director esportiu s'ho ha repensat i ha acabat optant per tornar a casa per comptes de seguir amb la seva aventura com a professional en un club extern. El Girona li haurà de trobar substitut. Amb celeritat.

Coincidint amb la dimissió de cinc membres del Consell d'Administració, Alsina també va presentar la seva renúncia al càrrec. Se'n va amb dos fitxatges tancats (el davanter del Lleida Mata i el migcampista del Prat Granell) i diverses operacions més encarrilades. I s'emporta amb ell Òscar Álvarez, l'excapità del Llagostera que ha penjat les botes aquest estiu i que en una setmana haurà de passat de col·laborar amb ell en l'àrea esportiva del Girona a fer-ho en la del conjunt blaugrana. Per què la intenció d'Alsina és liderar la direcció esportiva del Llagostera amb Álvarez i Gerard Escoda d'escuders i mantenint el tècnic Santi Castillejo a la banqueta.

Alsina va arribar al Girona el 28 de novembre de 2013. Va ser per sorpresa, com un primer pas d'una revolució que hi va haver al Consell d'Administració del club pocs dies abans de Nadal amb el canvi de president (Francesc Rebled per Joaquim Boadas) i l'entrada de nous membres al Consell (tres d'ells, Ignasi Lleal, Joan Mestres i Joan Saguer van dimitir ahir). La propietat, Josep Delgado, amb el club en concurs de creditors i l'equip flirtejant amb el descens, va acceptar pactar amb l'antic líder dels petits accionistes i gent de la seva confiança per cedir-los la gestió del Girona. Alsina va firmar per tres anys i mig amb la condició que podia combinar fins a finals de la temporada passada el seu nou càrrec a Montilivi amb el d'entrenador del Llagostera, a Segona B. El problema va arribar quan, pocs dies després que el Girona se salvés guanyant el Deportivo en l'última jornada de la Lliga Adelante, els blaugranes van fer saltar la banca desfent-se del Nàstic i pujant a Segona A. Els dos equips d'Alsina estaven en el futbol professional i, malgrat que semblava que el director esportiu tenia clar que el seu futur era a Montilivi, veure el seu equip de tota la vida amb un caramel tant sucós davant li va fer entrar molts dubtes.

Inicialment el president Francesc Rebled, amb qui va arribar al Girona amb un projecte comú, el va poder convèncer i la setmana passada es va escenificar a Llagostera el comiat d'Alsina després de deu anys i sis ascensos. Però el problema no es va resoldre i els dubtes seguien, fins al punt que ahir van acabar provocant la seva renuncia al càrrec per poder reincorporar-se al "seu" Llagostera.

Durant els sis mesos que ha tingut Alsina per treballar a Montilivi s'han introduït canvis en el futbol base, en l'àrea esportiva (es va fulminar l'antic secretari tècnic Sergi Raset) i s'ha intentat pacificar l'entorn. Ell va ser qui va decidir rellevar Ricardo Rodríguez per Javi López en un intent errat de reflotar l'equip, però també qui va acabar destituïnt aquest entrenador per dur un Pablo Machín que va acabar assolint la permanència. Alsina va renovar el tècnic per dues temporades pocs dies després que s'acabés la lliga.