L'arribada de Quique Cárcel, una setmana i mitja després del seu aterratge d'emergència a Montilivi, comença a donar els seus fruits. El nou director esportiu no només ha aconseguit tancar la cessió, un any més, del defensa Jonás Ramalho, sinó que ha aconseguit convèncer Richy Álvarez per renovar el seu contracte amb el Girona. La notícia es farà oficial ben aviat, però el cert és que el central gallec, després de rumiar-s'ho i fins i tot de tenir un peu i mig lluny de Montilivi, ha decidit acceptar les condicions que li ha presentat Cárcel, així que se sumarà a un vestidor que poc a poc veu com augmenten els seus integrants.

Richy seguirà al Girona. Això és així de clar. No és oficial, però el futbolista ja ho té decidit. Queden els típics serrells d'última hora perquè el jugador estampi la seva signatura, però en els propers dies s'anunciarà la continuïtat d'un dels homes més estimats per a una afició que començava a perdre la paciència veient els pocs moviments que hi havia a Montilivi. El gallec, que va aterrar al club l'estiu del 2011, va signar per tres temporades i el passat 30 de juny se li va acabar el ?contracte. La direcció esportiva, llavors comandada per Oriol Alsina, el va intentar convèncer sense èxit. Era una de les demandes de Pablo Machín, però tot indicava que finalment marxaria.

Sobretot quan el mateix Alsina, ja al capdavant de l'àrea esportiva del Llagostera, li va proposar canviar d'aires i vestir de blaugrana. L'oferta era lleugerament superior a la que provenia de Montilivi, però la insistència de Quique Cárcel, la voluntat de no moure's d'allà on sempre ha dit que esi troba "molt bé" i el fet de no voler abandonar un club en el qual ha estat tres temporades consecutives, han acabat per convèncer el viguès. Als seus 29 anys (arribarà a la trentena al setembre), a Richy no li feien el pes les propostes que tenia al damunt de la taula i tampoc es volia arriscar a deixar plantat el Girona i fitxar pel Llagostera, tot i que econòmicament hi hauria sortit guanyant.

Ara mateix està de vacances, però ahir va rebre el contracte que li ofereix l'entitat de Montilivi i durant aquest cap de setmana se l'estudiarà abans de signar-lo, una decisió que ja té presa però que vol ajornar de manera definitiva fins que no hagi repassat tot el que se li proposa. Dues coses són clares: renovarà només per una temporada (la nova vinculació acabarà el 30 de juny del 2015) i també veurà reduïda la seva fitxa, adherint-se així a les condicions que s'han implantat des del consell.

Amb la continuïtat de Richy al sac, ara Quique Cárcel centrarà tots els seus esforços a convèncer Eloi Amagat (el migcampista sempre ha dit que seguir a Girona és la seva "prioritat") i sobretot Chus Herrero. Que l'aragonès renovi és, ara mateix, la tasca més complicada per al director esportiu.