Amb només 20 anys, David Juncà s'ha convertit en un dels jugadors amb més cartell del Girona. Li ha costat, però el de Riumors va explotar el tram final de la temporada passada coincidint amb l'arribada de Pablo Machín a la banqueta i el sistema 5-3-2. Juncà va ensenyar la seva millor versió en molts dels partits decisius i va ser l'autor de la centrada que Ortuño va rematar al fons de la xarxa del Toralín a Ponferrada i que va donar mitja salvació a la penúltima jornada. La progressió de Juncà va in crescendo i, gràcies la seva joventut, tothom és conscient que té un futur enorme per endavant. Tant és així que la passada campanya eren molts els equips que es fregaven les mans esperant que el Girona baixés a Segona B coneixedors de la clàusula per la qual el lateral esquerrà quedava lliure amb el descens. El Sevilla i sobretot el Reial Madrid el tenien vigilat de ben a prop però la salvació del Girona combinada amb el descens del Madrid Castella ha refredat qualsevol interès. El jugador, de moment, treballa dur a les ordres de Machín i tot i reconèixer l'interès d'algun equip, no pensa en res més que no sigui a seguir la seva progressió a Montilivi. "Em queda un any. Estic content i em quedo aquí", assegura ben clar l'altempordanès que no creu que la necessitat de líquid del club pugui provocar el seu traspàs. "No crec. N'hauríem de parlar i arribar a un acord", diu.

Juncà ha fet un pas endavant però no es vol aturar aquí. La potència, velocitat i bona tècnica a la seva cama esquerra van meravellar Montilivi uns quants partits el curs passat. El jugador confia mantenir-se a l'onze tot i que recorda que li tocarà competir un any més amb David Garcia. Les temporades 2011-12 i 2012-13, el manresà només li va cedir el lloc de titular quan ha estat lesionat. El curspassat Juncà va aprofitar una nova lesió de l'ex de l'Espanyol per a prendre-li la titularitat definitivament ja que un cop recuperat, Garcia es va quedar a la banqueta coincidint amb el millor moment de forma de Juncà. El sistema que utilitzi Machín també hi tindrà molt a dir en el rendiment de Juncà. "El 3-5-2 em va molt bé", reconeix el lateral conscient que de carriler pot oferir moltes coses tant en atac com en defensa.

Al novembre Juncà farà 21 anys i juntament amb Jandro enguany s'ha convertit en el jugador que duu més anys al vestidor. L'asturià i Juncà van arribar a Montilivi l'estiu del 2010. L'altempordanès va aterrar amb tan sols 16 anys procedent del Mallorca juvenil i després d'haver passat també pel planter del Barça. Tímid com qualsevol nano de la seva edat que entra a un vestidor professional, Juncà de mica en mica s'ha anat obrint. "Ja no és com abans que arribava i no deia gaire res. Em sentia el novato i tenia vergonya. Ara tinc més confiança amb la gent i sóc més obert amb els nous fitxatges i també amb la premsa", explica Juncà.

Per experiència al club, el defensa podria aspirar a alguna de les capitanies però no vol sentir-ne parlar. "Segueixo sent jove tot i que faci molts anys que sóc aquí i, de capità res de res", assegura contundentment.