Les pretemporades són per sumar hores de treball i, per extensió, el partits amistosos també. Per això, Pablo Machín va poder acabar ahir prou satisfet ahir a Sant Adrià perquè, més enllà del joc, que no va ser brillant, els jugadors del Girona varen haver de córrer molt per guanyar els joves jugadors de l'Espanyol B en un partit que va ser més dur del previst per l'expulsió de David Garcia amb vermella directa en el minut 20. El Girona va haver de jugar 70 minuts amb un de menys, però va poder acabar defensant bé el gol matiner de l'ahir debutant Fran Sandaza que havia aprofitat una bona jugada individual del gironí Àlex Granell per estrenar-se com a golejador amb la samarreta blanc-i-vermella.

Pablo Machín va plantejar clarament un partit pensat per a sumar hores de treball a les cames, amb dos equips diferents a cada meitat, i provant d'inici un sistema amb quatre defenses deixant ahir aparcant el seu habitual 5-3-2 tot i la presència de Miguel Ángel Garrido "Cifuentes". L'exjugador de l'Elx B està cridat a ser el relleu d'Iván López al carril dret en el sistema amb cinc defenses, però ahir va jugar de lateral dret en una línia de quatre més clàssica, en el dia del seu debut amb la samarreta del Girona. Cifuentes, que s'havia perdut el primer amistós a Peralada, per culpa d'una petita lesió, i l'autor del gol Fran Sandaza varen debutar ahir amb la samarreta blanc-i-vermella en un equip titular on també hi havien altres fitxatges com Granell, Lejeune i Aday; cares ja conegudes com Becerra, David Garcia i Felipe a més de joves com Vivancos i Zamorano.

Precisament, dos dels nous fitxatges varen marcar les diferències en el primer i únic gol del partit. Era el minut 10 quan el gironí Àlex Granell, que en aquesta pretemporada treballa per demostrar a Machín que efectivament té nivell per disposar de minuts a Segona A, va treure el seu talent a passejar. Bona jugada d'Àlex Granell per acabar habilitant a Fran Sandaza per fer la feina que té encomanada en aquest Girona: marcar gols. L'exdavanter del Glasgow Rangers i del Lugo va aprofitar la seva primera oportunitat per marca un gol que, en aquell moment, el minut 10 de la primera part, semblava obrir les portes un partit tranquil dels gironins contra un rival de Segona B. Va ser la primera oportunitat de Sandaza, però no la primera d'un Girona que, en els minuts inicials del partit, ja va tenir una bona ocasió a través de les botes d'Aday que va veure com el porter local Néstor li refusava el seu xut llunyà. El problema va arribar deu minuts més tard. L'àrbitre va interpretar com a un cop colze de David Garcia el que, a ulls del defensa manresà i de la banqueta del Girona, va ser una "càrrega" que mai de la vida hauria d'haver acabat suposant la targeta vermella per al lateral. A partir d'aquell moment, i en un moment de la temporada on les cames estan massa dures per fer gran esforços físics, el Girona es veia obligat a jugar molts minuts amb un de menys. El partit va entrar en una fase amb molt de joc al mig del camp, sense grans aproximacions a les dues àrees, tot i que l'Espanyol B, entrenat enguany pel català i ex del Vila-real Lluís Planagumà, va tenir la seva primera oportunitat clara poc després de l'expulsió de David Garcia. Jairo no va poder resoldre davant d'Isaac Becerra i, per tant, el partit va arribar al descans amb el 0-1 en el marcador.

Després de la represa, Pablo Machín va sortir amb un onze titular absolutament diferent. El mateix sistema, amb quatre defenses, i Jaime Mata en punta d'atac en el lloc de Sandaza. L'exdavanter del Lleida va tenir poques oportunitats de brillar i, de fet,entre tant migcampisme la seva única opció de brillar va arribar ja molt al final, en el minut 85, quan el seu cop de cap va marxar una mica desviat al costat del pal de la porteria de l'Espanyol B. De fet, el marcador no es mouria més per part de cap dels dos equips, perquè Jorge Palatsí va desfer l'oportunitat més clara dels espanyolistes en una jugada protagonitzada per Jafar i Mamaodu.