El futur de Jose Martínez, Albert Dorca i Dani Toribio és, ara per ara, més que incert. Els tres futbolistes gironins del Múrcia són víctimes i, a la vegada, testimonis de la complicada situació en què es troba el Múrcia: amb un peu i mig fora de Segona Divisió A per no complir els requisits per ser inscrit a la competició.

La Lliga de Futbol Professional va comunicar divendres que el Múrcia perdia la categoria de Segona A als despatxos. El motiu? No complir les ràtios exigides després de no aconseguir ajornar el deute de l'entitat amb Hisenda, uns 13 milions d'euros.

El futur del club murcià, el principal de la comunitat autònoma, és una qüestió econòmica i el propietari i les institucions tenen temps fins dijous per intentar solucionar la situació. El 7 d'agost és el dia en què està fixada una reunió en què la comissió delegada de la LFP ha de ratificar la decisió de provocar el descens administratiu. La plaça lliure l'ocuparia el Mirandés.

Els jugadors, per la seva banda, estan a l'expectativa de com acaba tot plegat. La situació no és agradable, ja que falten tres setmanes per a l'inici de la temporada i, en cas d'haver de buscar-se un equip, falta menys d'un mes per a la fi del mercat d'estiu.

La primera actuació de protesta dels jugadors es va viure dissabte. Hi havia programat un partit amistós contra l'Hèrcules i ?gai?rebé la majoria dels jugadors de la primera plantilla van negar-se a jugar. Jose, Dorca i Toribio van veure el partit des de la distància. El Múrcia va jugar amb futbolistes del filial i amb només quatre jugadors del primer equip (l'exGirona Acciari), Pumar, Albiol i Rubén Sánchez. El duel, que va acabar amb derrota contra els alacantins per 0-2, va estar marcat pels incidents quan un grup d'aficionats murcians van entrar dins el terreny de joc amb bengales i amb pancartes en contra de Javier Tebas, president de la LFP, i també en contra de la gestió realitzada pel propietari del club, Jesús Samper.

El club va fer pública ahir una carta oberta en què Samper demana "unitat, acció i convicció" davant la decisió de la LFP. A Múrcia recorren a l'esperança que la comissió delegada de l'òrgan rebutgi la decisió de descendir el club. En el comunicat s'expressava que "tots estem treballant per una cosa legítima i absolutament coherent amb la nostra realitat", que el club confia "que es tinguin en consideració els nostres arguments" i que s'agraeixen les mostres de suport.