Chando i Alfredo Ortuño; Salva Chamorro i Marc Sellarès. Aquests noms són els de les principals referències atacants del Girona i del Llagostera la passada temporada. Els seus gols -alguns en van fer més que d'altres- ja són història. Jaime Mata i Fran Sandaza, amb la samarreta blanc-i-vermella, i Sergio León i David Querol, amb la indumentària blaugrana, són ara els escollits per ser els autors de les dianes dels seus nous equips. Per motius ben diferents els dos equips de la demarcació a Segona A han canviat les cares dels atacants i, en els primers partits de pretemporada, homes com Sandaza, Sergio León i Querol ja han vist porteria.

A Montilivi, trobar un company a Chando a la punta d'atac va ser missió impossible l'estiu passat. La tecla del gol no es va trobar fins que va arribar Alfredo Ortuño al mercat d'hivern. Chando va començar el curs com a únic davanter i només va fer un gol -de penal contra l'Eibar-, fet que va propiciar l'arribada a mig curs de Tato i Alfredo Ortuño. El primer va arribar amb una lesió i no va celebrar cap gol amb l'equip de Montilivi mentre que el segon va convertir-se en l'heroi de la permanència. Les nou dianes del murcià van canviar la dinàmica d'un equip que a la primera volta s'havia sostingut amb les accions de segons davanters com Felipe Sanchón (7 gols) i Gerard Bordas (9). Ambdós jugadors seguiran aquest curs al club blanc-i-vermell i, aquesta pretemporada, Felipe Sanchón ja ha marcat dos gols (contra el Peralada). Qui també ha trobat porteria ha sigut el nouvingut Fran Sandaza. L'exjugador del Lugo va poder celebrar dissabte el primer gol contra el filial de l'Espanyol (0-1). El madrileny Jaime Mata, tota una garantia de gol a Lleida (40 en tres temporades), ha disputat els dos partits de pretemporada i se l'ha vist actiu, amb ganes de marcar ben aviat. Aquest estiu també ha arribat al Girona un migcampista amb perfil ofensiu com Francesc Aday, que en l'amistós de Peralada va jugar com a referència d'atac, demostrant que Machín podrà tenir una alternativa més en els últims metres.

Tato i Chando van marxar per la porta del darrere mentre que Ortuño s'ha guanyat la confiança del Granada i està per veure si sortirà cedit a un equip de Segona A. És més que complicat que torni a vestir la samarreta del Girona, però Oriol Alsina primer i Quique Cárcel després han sabut trobar aviat en Mata i Sandaza les dues peces necessàries per a la punta d'atac del Girona.

Amb 61 dianes, el Llagostera i l'Hospitalet van ser els conjunts més golejadors del grup III de Segona B. El polivalent Enric Pi i l'hàbil Eloy Gila van acabar el curs amb una dotzena de dianes cadascú, però els dos davanters referència (Salva Chamorro i Marc Sellarès) van fer mal a moltes defenses i van participar de forma activa en els registres golejadors. El d'Oriola va fer 10 dianes mentre que el d'Igualada en va marcar 9. Cap dels dos farà més gols amb el Llagostera. Oriol Alsina va decidir prescindir de l'atacant valencià mentre que a Sellarès no li convèncer l'oferta dels blaugrana i va preferir anar al Reus. Les respectives vacants les han ocupat jugadors que el curs passat també van jugar a Segona B. Sergio León va començar la temporada a Múrcia però va tornar a l'Elx Il·licità, on va fer 12 dianes en 26 partits. David Querol, al Nàstic, va acabar la temporada amb vuit gols mentre que i Jesús Imaz, al Lleida, va veure porteria en onze ocasions.

La direcció esportiva del Llagostera no amaga que està a l'espera dels moviments del mercat per incorporar un davanter corpulent que aportés centímetres a la zona d'atac, ja que Nuha podria sortir cedit. En tres setmanes de treball, Sergio León i Querol han demostrat les seves credencials. L'andalús va marcar dues dianes contra el Peralada i el tarragoní va estrenar-se dissabte contra l'Espanyol. Jesús Imaz haurà d'esperar més d'una setmana per recuperar-se d'una lesió i poder debutar amb la samarreta del Llagostera.