Oriol Alsina, quan encara ostentava el càrrec de director esportiu del Girona i abans de fer les maletes rumb a Llagostera, va explicar públicament que la seva intenció, consensuada amb el tècnic Pablo Machín, era la de rejovenir el vestidor de Montilivi. Es creia que la plantilla era "massa gran" i que abaixar l'edat dels jugadors havia de ser una de les prioritats. Malgrat l'adéu d'Alsina, el seu relleu, Quique Cárcel, ha optat per la mateixa direcció i els resultats han arribat. El salt generacional no ha estat abismal, però és innegable que la mitjana ha baixat substancialment, fins al punt de tenir, a dia d'avui (l'equip encara està en construcció i han d'arribar algunes peces), un dels vestidors gironins més joves en la etapa a la Segona Divisió A.

L'adéu de Jordi Matamala (37 anys), Migue González (34), Jofre Mateu (33), Moisés Hurtado (32), Chando Torres (31) i Tato (30) ha servit, en part, per rebaixar unes dècimes una mitjana que s'elevava fins als 27,12 anys. No és la més alta d'aquestes darreres temporades a la categoria de plata (el rècord se l'emporta el curs 2009/10, amb una mitjana de 28,44 anys), però sí que era cert que el Girona del curs anterior comptava amb 9 futbolistes que superaven o igualaven la trentena. De tots ells, continuen Jandro Castro (35 anys), David Garcia (33), Felipe Sanchón (32) i Gerard Bordas (32).

Amb tot plegat, l'aterratge d'homes amb carrera encara per endavant com ho són Jaime Mata (25 anys), Miguel Ángel Cifuentes (23), Florian Lejeune (23), Aday Benítez (26) i Àlex Granell (26) així com haver aconseguit novament la cessió de Jonás Ramalho (21), ha rebaixat la mitjana fins als 26,6 anys, calcant pràcticament els 26,58 del curs 2010/2011, la més baixa d'aquestes campanyes consecutives a Segona A. La xifra no és definitiva: a dia d'avui, el Girona de Pablo Machín disposa de 19 futbolistes i tant la direcció esportiva com el cos tècnic segueixen rastrejant el mercat a la caça d'alguns jugadors més, així que la mitjana variarà. Tot i això, el cert és que la davallada d'edat que en el seu dia pregonava Oriol Alsina i que ha dut a terme Quique Cárcel s'està produint.

Sense Matamala (ha estat, amb 37 anys, el més gran de les últimes temporades), l'honor de ser el membre més veterà de l'equip recau ara sobre les espatlles de Jandro Castro. A l'altre extrem hi trobem un any més David Juncà. El de Riumors és nascut el 1993, però el seu aniversari no arriba fins al mes de novembre i ara mateix només té 20 anys. Un més en tenen Carles Mas i Pere Pons (21).

Hi ha hagut, en aquests darrers anys, futbolistes encara més joves que no pas Juncà. El que s'emporta el rècord és el davanter japonès Ibusuki Hiroshi. Va aterrar a Montilivi amb tan sols 17 anys en el mercat d'hivern de la temporada 2008/09, un any en el qual també va debutar Marc Serramitja, amb 18. El curs següent, van treure el cap amb els grans Fran Pérez i Jordi Masó, tots dos amb 17. Completa el quadre l'extrem Sergio Gontán, Keko, que va ser fitxat al mes de gener de la campanya 2010/11 quan tenia 19 anys.