En el partit més especial de la seva carrera com a entrenador, Machín va viure una barreja de sentiments que mai abans havia experimentat. Primer, una alegria justificada. Tornava a casa, a Los Pajaritos, un estadi que ha tastat durant més d'una dècada. Allà va rebre el caliu de l'afició soriana, quelcom que no va cansar-se d'agrair. I segon, ja esportivament parlant, el seu Girona va ser capaç d'esgarrapar un empat quan tot semblava perdut. Amb tot, va felicitar el seu equip per lluitar fins al final, va assegurar que els seus homes havien defensat amb encert les jugades d'estratègia (el gran perill del Numància) i va dedicar una felicitació especial per a Jandro, l'autor del 2-2 definitiu només uns minuts després que l'asturià cometés una pèrdua al mig del camp que havia suposat el dolorós 2-1.

En línies generals, Machín va calcar l'anàlisi que van fer tots els jugadors i també Anquela, el tècnic rival. Va parlar de dues parts ben diferenciades, lamentant la "falta d'actitud" dels seus durant un bon grapat de minuts, però destacant la "reacció" de la represa. "Sabíem que el Numància sortiria amb la millor versió i així ha estat. Nosaltres hem estat bé a l'inici però després ens han superat. Calia igualar-los en actitud, però la seva insistència els ha donat el premi del gol", va resumir el sorià, qui va parlar també que "les forces s'han igualat" després del descans, moment en el que el Girona va mostrar la seva millor versió ahir a Los Pajaritos. "Hem canviat el posicionament i alguna cosa més, incentivant l'equip per tenir més presència sobretot a les segons jugades i no rifar tant la pilota. Si ells funcionaven per dalt, els volíem buscar les pessigolles una mica més avall", va afegir.

Així doncs, "per mèrit nostre", el segon temps va ser "millor" a ulls de Machín. Ben aviat, el gol de Mata igualava el marcador. "Era el més just", admetia, felicitant-se també per haver aconseguit el gol en una acció d'estratègia: "En aquesta categoria, les jugades a pilota aturada et donen molts punts".

A l'hora de valorar el final boig que va viure el partit (dos gols en només cinc minuts), el sorià va confessar que "els errors" solen ser decisius a la Segona Divisió A i això és el que va permetre al Numància marcar el 2-1 que semblava definitiu als darrers minuts. "Hem tingut una pèrdua al mig del camp de Jandro que ells han aprofitat molt bé. Però tampoc hem de dramatitzar per aquesta jugada", va dir. Sobretot, perquè el mateix jugador, poc després, va refer-se de l'error amb el gol de l'empat al minut 92. "Una vegada més l'equip ha demostrat que té esperit. Hem seguit fins al final i hem obtingut un premi valuós. A més, me n'alegro molt per Jandro, que a sobre ha marcat de cap".

En línies generals, Machín va parlar d'un "resultat bastant just" i, sobre el seu temor més generalitzat, les accions a pilota aturada, en va treure bones conclusions. "Pràcticament no ens han fet mal en aquesta faceta. Hem defensat amb força encert i, quan ens ha tocat a nosaltres, els hem generat ?prous dubtes. Les nostres millors ocasions han arribat per aquí, a més. En aquesta categoria és molt important dominar aquesta faceta i avui (ahir) ho hem fet".

Un retorn molt especial

Però tot no va ser futbol ahir per a Pablo Machín, que va viure un retorn d'allò més especial a l'enfrontar-se al club de la seva vida. "Quan he trepitjat aquest camp m'han vingut molts records al cap. Agraeixo molt a l'afició el bonic gest que ha tingut amb aquesta calorosa acollida. Seré un numantí més fins al proper partit entre nosaltres. Sempre seré del Numància i els estic molt agraït pels dos anys que em van permetre ser entrenador".