Betis, Valladolid i ara Las Palmas. La història es repeteix. Tres bons partits del Girona i tres derrotes contra equips d'una altra lliga. Anit, un nou esforç titànic dels gironins, que van apretar les dents des del primer minut i que van rondar el gol unes quantes vegades, però sense premi. Només queden els elogis de l'entrenador visitant, un més que se suma a la col·lecció. Tot plegat, no acaba de deixar satisfet a Pablo Machín. Anit, davant el Las Palmas, novament el Girona va "plantar cara" i va "competir com ho fem sempre", però a l'hora de la veritat els punts van volar de Montilivi. "El més objectiu són els resultats. Contra tots aquests rivals hem estat molt bé, però els resultats sempre han caigut del bàndol del rival", lamentava. El tècnic, malgrat l'ensopegada, marxava content per l'actitud dels seus jugadors, una recepta que "de ben segur ens farà tenir una temporada plàcida".

"Hem donat la cara en tot moment i crec que als punts hauríem guanyat, però en l'intercanvi de cops el Las Palmas s'ha emportat la victòria", resumia. I per il·lustrar-ho, va traslladar-se als primers minuts, quan després d'una clara acció en la que Pere Pons va enviar la pilota fregant el pal després d'entrar a l'àrea a cops i rodolons ("amb cinc anys més, hauria forçat un penal i una possible expulsió") els canaris van marcar el primer, escenari que es va repetir poc després amb el 0-2 al marcador. "Perquè tot això funcioni ens cal un xic més de qualitat i també quadriplicar el nostre pressupost", lamentava. Això sí, va afegir que "és molt meritori competir contra rivals de tanta entitat i nosaltres ho estem fent. És per això que només puc felicitar els meus jugadors. Es poden millorar moltes coses, però el nivell d'aquest equip no pot ser gaire més superior que el que s'ha vist. El futbol pot ser cruel, però també just: els gols determinen i l'efectivitat decideix partits. Aquesta efectivitat la tenen els grans jugadors, que només se'ls emporten els clubs amb més diners".

Al ser qüestionat pel rendiment de David Garcia i Pablo Íñiguez, assenyalats per alguns a l'hora de buscar culpables en els dos gols visitants (totes dues accions van arribar per la banda esquerra de la defensa), Machín va defensar els seus homes: "Els gols en contra són culpa de tot l'equip. Guanyem i perdem tots", va dir, tot i reconèixer que canviar a dues peces de cop a la reraguarda els havia mermat: "Si els afecta a Barça i Madrid, com no ens afectarà a nosaltres!".

Sobre la derrota, la segona consecutiva, va assumir que pot convertir-se en un cop per al vestidor, que deixarà de veure's "ben a prop de la primera plaça", però que en cap cas ha de servir per encendre totes les alarmes: "Hem de ser professionals i treure el costat positiu; hem competit contra un grandíssim equip". Això sí, també va animar a tots plegats a "posar-nos les piles" per "recuperar el camí del es victòries" aquest dissabte vinent al camp del Leganés.

Machín també va parlar d'"afalac" quan va valorar les bones paraules que Paco Herrera, com tants altres entrenadors, li van dedicar al Girona. "Els ho agraeixo molt, però el que a mi m'encanta són els punts i guanyar el partits. Som un bon equip, tot i que demà (avui) no recordarem si hem jugat bé o malament".

Els elogis d'Herrera

De la seva banda, Paco Herrera va parlar d'un "gran partit", no només del seu equip, sinó també del Girona, en un duel en el que tant un com l'altre van ser "ambiciosos" de bon inici. Va parlar d'una primera meitat en la que el Las Palmas va estar més "entonat", mentre que després del descans no va amagar que van ser els locals els que van donar un pas endavant: "Sol passar: quan vas guanyant i el rival t'apreta, no et queda altra opció que defensar-te". Sobre el Girona, Herrera no va amagar que els blanc-i-vermells són un conjunt que "m'encanta" i va aventurar-se a assegurar que "si els acompanya la sort, estic convençut que lluitaran per estar a dalt com fa dues temporades". Del resultat, va confessar que es tracta "d'una victòria molt important" perquè els canaris seran líders i, a part d'això, "ens posem a favor el gol average, que això també és rellevant".