Ejugadors amb passat al leganés i al girona.Arnal Llibert Conde i Carbó, a la imatge amb Timpani (Múrcia) és l'únic jugador gironí que ha jugat al Leganés.David Clotet va jugar tres temporades al Leganés abans d'aterrar a Montilivi la 2004-05. Internacional sub21, Iván Pérez salta amb Deskarga del Llevant. El germà d'Alfonso va jugar un any al Leganés (01-02) i arribaria al Girona també el 2004.

l de demà serà el primer cop a la història que Girona i Leganés s'enfrontin entre si. Un matx inèdit tant en competició oficial com en amistosos que escriurà a Butarque el seu primer capítol. Els madrilenys han pujat aquesta temporada a la Lliga Adelante però no són ni molt menys novells a la categoria. No fa tant, Butarque era un dels estadis clàssics de Segona A i jugadors del nivell de Samuel Eto'o, Catanha, Makukula, Webó, Lardín o Chamot tenen passat al club pepinero. Ha estat una dècada navegant per la Segona B però el Leganés va donar molta guerra a la categoria de plata durant la dècada dels noranta i principis del 2000. Fins a onze temporades consecutives es va mantenir el conjunt madrilenys a Segona A des del seu ascens el 1993 fins al traumàtic descens del 2004. La venda del club al magnat Daniel Grinbank i l'arribada de quinze jugadors argentins havia de servir per fer l'assalt a Primera però a l'hora de la veritat tot va acabar com el rosari de l'aurora i amb el Leganés a Segona B. Deu temporades després, el juny passat, el Leganés de la mà d'Asier Garitano aconseguia a l'Hospitalet l'anhelat retorn. De moment, l'adaptació a la categoria està sent més que correcta i, malgrat fluixejar a domicili, l'equip està imbatut a l'estadi de Butarque.

Girona i Leganés no han coincidit mai en cap competició. La localitat madrilenya no ha estat tampoc un indret que hagi atret gaires jugadors gironins. De fet, tan sols un futbolista de la demarcació ha defensat la samarreta blanc-i-blava. Es tracta d'Arnal Llibert Conde. El davanter gironí va jugar al Leganés la temporada 2001-02 en qualitat de cedit per l'Espanyol. Era la primera aventura d'un jove Arnal, de 21 anys, que disputaria 35 partits i marcaria 6 gols -el seu millor registre a Segona A- a Butarque. Acabada la cessió a Leganés, Arnal es desvincularia de l'Espanyol per fitxar per l'Elx.

Sis anys més tard, Arnal fitxaria pel Girona i aconseguiria l'ascens a Segona A, on seria el capità de l'equip (07-09). Arnal és l'únic gironí que ha jugat al Leganés però no és l'únic jugador que ha defensat les samarretes del Girona i del club pepinero. David Clotet, Iván Pérez, Víctor Morales i Pablo Rodríguez tenen l'honor d'haver jugat als dos clubs. Clotet va ser a Butarque del 2001 al 2003 i després de mig any al Xerez va fitxar pel Girona el 2004. El germà d'Alfonso va ser al Leganés (2001-02), on va marcar tres gols ?cedit pel Deportivo de la Corunya. De la seva banda, el navarrès Morales hi va jugar la 2000-01 mentre que el lateral gallec ho va fer del gener al juny del 2005 després de rebre la baixa del Girona al mercat d'hivern. Els quatre exjugadors del Girona amb passat al Leganés van formar part -Pablo va marxar al ?desembre- de la superplantilla blanc-i-vermella cridada a pujar i que va baixar a Tercera Divisió (2004-05).

D'altres futbolistes destacats i coneguts a les comarques gironines que van defensar la samarreta del Leganés van ser els exjugadors Raúl Arribas (98-05) i David Belenguer (95-96).