Que l'etapa de David Juncà al Girona s'acabarà el proper 30 de juny és un secret de domini públic. El gran final de temporada que va fer el curs passat i que està tenint continuïtat enguany no ha passat desapercebut per ningú. Les seves explosives actuacions al carril esquerre sumades al factor edat (només té 21 anys) fan de Juncà un caramel d'allò més temptador. El que no s'esperen els aficionats gironins i, de moment tampoc el director esportiu del Girona Quique Cárcel, és que Juncà pugui volar abans del mes de juny de Montilivi. La possiblitat és real malgrat que també complicada.

El de Riumors acaba contracte el juny i qualsevol equip que se'l volgués endur abans hauria de passar per caixa. El Girona té assumit que Juncà no renovarà i, en el cas que algun club posés una xifra prou llaminera aquest mercat d'hivern sobre la taula, no s'ho pensaria. Són molts els equips que estan seguint Juncà i un d'ells és el Betis, el qual el té en un lloc destacat dels candidats a suplir la baixa d'Álex Martínez, lesionat de gravetat al genoll. Els andalusos necessiten incorporar un lateral esquerre fins i tot abans que s'obri el mercat d'hivern i veuen en Juncà una bona alternativa. Des del Girona es té constància de l'interès del Betis per Juncà però fins ara ningú s'ha posat en contacte amb Cárcel per parlar de negocis. "Em consta que el Betis i d'altres equips el segueixen. És normal amb la progressió que té. Ara bé, d'aquí que hi hagi una oferta és més complicat", assegura Cárcel. El màxim responsable esportiu explica que el club està intentant arribar a un acord amb el jugador i els seus agents perquè el Girona pugui tenir "un punt de benefici" en la sortida de Juncà el proper juny. "Estem buscant la fórmula. Tothom és conscient que el Girona l'ha posat a l'aparador", recorda.

El nom de Juncà està assenyalat en vermell a l'agenda del director esportiu del Betis, l'exmigcampista canari Alexis Trujillo. No és l'únic. També hi són Xabi Castillo (Alabès), Saúl García (Racing), Carlos Clerc (Espayol) o Dídac Vilà (cedit a l'Eibar pel Milan). Sobre Juncà però, els informes són molt positius i a més a més, el Betis l'ha espiat en directe aquesta temporada més d'un partit. No obstant això, el fet que per Juncà calgui desemborsar una quantitat econòmica podria frenar l'operació. En aquest sentit, Cárcel no es tanca a parlar amb ningú. "Ho hauríem de valorar. Som un equip humil que necessitem recursos econòmics", destaca. Cárcel no està de braços plegats i per si al final el Betis fa el pas i demana preu per Juncà les properes setmanes, el director esportiu ja està "mirant coses". Això sí, "no és fàcil substituir un jugador del nivell de Juncà", destaca l'exjugador del Cadis.