Si algun tret identitari destaca per damunt de la resta en el Girona de Pablo Machín, aquest és, sens dubte, que es tracta d'un equip que lluita fins al final. No llança mai la tovallola i, si el marcador no l'acompanya, s'esforça el que faci falta fins a l'extenuació per intentar pescar un resultat favorable als seus interessos. Aquesta lluita ha donat els seus fruits en més d'una ocasió, fins al punt de convertir-lo en el conjunt de la Segona Divisió A que treu més profit del temps de descompte. En els minuts de prolongació, els gironins han estat capaços de sumar fins a quatre punts, evitant dues derrotes i un empat; o el que és el mateix, salvant un parell d'igualades i fins i tot apuntant-se una victòria.

Això mateix és el que va passar l'anterior dissabte a Butarque. El Girona, que va començar perdent, va ser capaç de remuntarli un 1-0 al Leganés marcant el definitiu 1-2 al minut 91. Fran Sandaza va ser l'encarregat de superar el porter Queco Piña. Unes setmanes abans, el 28 de setembre passat, l'equip de Pablo Machín semblava condemnat a la derrota a Los Pajaritos. Va rebre el 2-1 al minut 88, però va ser capaç d'arreglar la papereta. Jandro, al minut 92, va connectar amb el cap una centrada precisa d'Aday per establir el definitiu 2-2 i salvar un empat. Havia passat el mateix poc abans, al camp de l'Sporting de Gijón. Després de tres victòries seguides, els gironins es dirigien cap a la primera ensopegada de la lliga (perdien 1-0 en entrar al temps de descompte), però Juncà va salvar els mobles al minut 93 amb una potent rematada que va perforar la porteria visitant.

Tres casos en 13 jornades. Tres alegries que han arribat al descompte i que ja han significat 4 dels 26 punts que suma l'equip.