El Girona va per feina. Mentre el primer equip es baralla amb els més grans als llocs capdavanters de la classificació, el club pensa en el futur. Conscient de les dificultats per fitxar i que el producte de casa està donant un gran rendiment els darrers anys, el Girona va blindar ahir una de les més fermes promeses del seu planter, Sebas Coris. El jugador de Tossa de Mar, que dissabte passat a Leganés va estrenar-se com a titular a la Lliga, veu millorat el seu contracte i l'amplia fins al juny del 2018. D'aquesta manera el conjunt gironí s'assegura un futbolista que amb només sis partits aquest curs ha demostrat un enorme potencial. L'acord entre les parts ha estat ràpid després que el club proposés al jugador la setmana passada una revisió del contracte. "Fem el que toca amb la gent de casa. Els cuidem. No són costosos i poden donar molta rendibilitat al club. Hi ha un gran potencial al planter i n'hem de tenir cura", diu el director esportiu gironí, Quique Cárcel. La revisió del contracte de Coris, de 21 anys, no inclou el seu ascens al primer equip de manera immediata ni ara ni a l'estiu. El salt, se l'haurà de guanyar a còpia de partits i rendiment. "M'ho hauré de guanyar si vaig jugant partits", assegura un Coris "molt content per la renovació" però que té clar que si ha de baixar a ajudar el filial ho farà. "Faré el que em diguin. Si he de baixar, baixaré", diu. Les baixes cada cop més probables de David Juncà i David Garcia per diumenge contra el Recreativo de Huelva podrien fer que Coris tingués continuïtat a l'onze titular de Pablo Machín.

Format al Tossa, Coris va arribar al Girona fa tres temporades procedent del Lloret, quan era juvenil de darrer any. La temporada passada va debutar a la copa del Rei al camp del Getafe i enguany ha jugat a la Copa contra el Tenerife i el Valladolid i a la Lliga davant el Tenerife, el Las Palmas i el Leganés. De perfil ofensiu tant al juvenil com al filial, el tossenc s'està reinventant per encaixar al sistema de Machín (5-3-2). El tècnic sorià l'ha situat normalment als dos carrils, ja sigui l'esquerre com a Leganés com el dret. Des d'allà, ha explotat una gran projecció ofensiva mitjançant la seva gran gambada. Tant és així que Paco Herrera, tècnic del Las Palmas, només veure-li un parell de jugades va ordenar fer-li un marcatge a l'home ara fa quinze dies. En aqeust sentit, Cárcel considera que Coris està "condicionat" pel sistema actual però que ho està fent "molt bé amb l'ajuda dels tècnics". En qualsevol altre sistema, Coris podria jugar a totes les posicions d'atac (bandes i mitjapunta).

A l'estiu Cárcel es va enamorar de seguida de Sebas Coris. "Me n'havien parlat però l'havia de veure. Em va agradar. Té condicions, un bon estereotip i quelcom de diferent. No està sent indiscutible però té minuts. Tot és fuit d'una bona feina dels tècnics i que el míster està obert a apostar pels joves del planter. Creiem que és el moment de fer-li la millora segons el rendiment", afegeix.

La millora de Coris no serà l'última. A les properes hores, el club podria fer oficial que a Pere Pons també se li ha revisat el contracte. Tot sigui per evitar més casos com els de Gerard Gumbau, que va marxar al Barça B per una quantitat simbòlica o David Juncà, que acaba contracte i tothom té assumit que no renovarà. "El de Juncà és un exemple clar del que no ha de tornar a passar. No era normal que un jugador estigués sent titular i acabés contracte. No ha de tornar a passar", diu Cárcel.

A banda de Sebas Coris i Pere Pons, el màxim responsable esportiu del Girona ja treballa en la millora del contracte d'altres jugadors de la plantilla. "Hi ha altres coses, sí, però ho anirem fent de mica en mica", avisa.