Pablo Machín no vol que els seus jugadors es desgastin ni un segon pendents del que puguin fer Valladolid i Las Palmas demà al migdia (12.00). El duel entre els altres dos equips amb 26 punts de la classificació pot fer que el Girona, en cas de victòria contra el Recreativo, pugui assaltar el lideratge al vespre. La possiblitat és real però Machín no desitja fer càbales i confia que els seus homes estiguin centrats únicament en com superar els andalusos demà (17.00). "Si guanyem com a mínim ens allunyarem d'un dels dos rivals. Ara bé, no serveix de gaire fer càbales o veure què fan la resta. Mirarem de reüll què fan però el nostre objectiu immediat és derrotar el Recre i, després, ja mirarem on som i quins resultats hi ha hagut. Tota la nostra energia està concentrada en el partit de dimenge a Montilivi", deia ahir el tècnic sorià. Això sí, Machín va recordar que no volen baixar de la posició on es troben a la taula. "Per continuar líders, colíders o tercers, hem de guanyar i sobretot competir. Si ho fem com fins ara, el més normal és que tinguem opcions d'aconseguir la victòria. Ara bé, també hem de recordar que amb rivals d'entitat vam competir i no vam puntuar", destacava.

La victòria a Leganés (1-2) va servir per tallar una sèrie de dues derrotes consecutives per primer cop aquesta temporada. Això ha fet que l'ambient durant la setmana hagi estat agradable. "Després de guanyar un partit, la gent veu com s'ha recollit el fruit de la bona feina", recorda Machín que no obstant això, no creu que el nivell als entrenaments variï gaire depenent del resultat. "Els donc un 9,75 a cada entrenament ja sigui després d'una victòria o d'una derrota. El grup és honrat i compromès. Treballa a la perfecció i sabent que el que s'adormi quedar fora. Ningú vol sortir de l'equip", assegura.

Pel que fa al partit de demà, Machín va explicar que ha estat treballant "alguns matisos per intentar contrarestar el seu joc i potenciar amb quelcom que ens pugui beneficiar". En aquest sentit, ?Machín es va desfer en elogis cap als andalusos. "És un molt bon equip independentment dels problemes extraesportius que han sortit. Tenen molt bons jugadors i en forma a més a més d'un dels entrenadors amb més experiència de la categoria. Són a dos partits nostres i en el bon camí de fer el play-off d'ascens a Primera, que creuen que és la solució per salvar el problema institucional que tenen", destaca. Machín adverterix el del perill dels espais que genera el davanter Joselu per als mitjapuntes Pedro Ríos, Álvaro Antón i Núñez.

Pel que fa al seu possible onze, el sorià va poder treballar ahir per primer cop aquesta setmana amb tota la plantilla. Això sí, tant Bordas com Íñiguez i David Garcia acaben de superar processos gripals i no estan ni molt menys al cent per cent, la qual cosa fa que sigui complicat que entrin a la llista.