Només acabar el partit a Pamplona dissabte passat, tant Pablo Machín com els seus jugadors van emplaçar tothom a fer bo el punt aconseguit al Sadar en el matx de diumenge a Montilivi contra el Barça B (12.00). El derbi català es presenta com una bona oportunitat per sumar tres punts que embalin encara més el Girona al capdamunt de la taula. I més tenint en compte la situació en què arribarà el filial blaugrana, que diumenge va perdre al Miniestadi contra el fins llavors cuer Albacete (1-2). Amb aquesta derrota, el Barça B encadena 7 jornades sense conèixer la victòria i enllaça una ratxa negativa de 8 dels darrers 33 punts possibles repartits en un únic triomf, 5 empats i 5 derrotes. Aquesta dinàmica ha dut l'equip d'Eusebio Sacristán a perdre pistonada a la classificació i a desinflar-se fins a la 15a posició amb 17 punts a només 2 de les places de descens que marca el Tenerife.

Tanmateix, faria bé el Girona i sobretot l'entorn, de no refiar-se ni mica del Barça B. A banda del tòpic que diu que els filials són molt irregulars i que són capaços d'alternar grans pífies amb partits brillants, històricament el Barça B ha fet la guitza als equips gironins. Faria bé el Girona de mirar un any enrere. Deixant de banda el duel al Miniestadi de la segona volta, que per ben poc escapça les il·lusions de permanencia dels gironins (2-1 amb gol de Munir al darrer minut), el duel a Montilivi pot tenir certes similituds -almenys abans de jugar-se- amb el de diumenge. El partit corresponia a la jornada 14 i el Girona hi arribava 12è amb 19 punts després de guanyar a Miranda de Ebro (1-2) i amb el cap mirant cap a la zona de play-off, que tenia a 3 punts. El Barça B, en canvi, vivia una situació semblant a l'actual. Amb 14 punts, el filial era 18è a un punt del descens i venia de sumar només una victòria en 8 jornades (3 punts de 24 possibles). El partit semblava encarar-se aviat per als de Ricardo Rodríguez amb el gol de Jandro (m.27) però Espinosa empataria de seguida (m.32) i Edu Bedia a la segona part (m.63) donaria els tres punts al Barça B amb un xut ras des de fora l'àrea que Becerra no va poder aturar.

Aquella derrota suposaria un autèntic xoc per al Girona que encadenaria una davallada espectacular de joc i de resultats fins a enclotar-se en zona de descens. Ja sense el destituït Ricardo Rodríguez i amb Javi López a la banqueta, l'equip no tornaria a guanyar fins el 16 de febrer contra el Lugo (jornada 26) encadenant una ratxa de 8 de 33 punts possibles. Eusebio està pendent de si recupera per diumenge Patric Gabarrón així com de Kaptoum i Godswill, absents amb l'Albacete.