Adama Traoré. Poques vegades un sol jugador havia causat tant de temor al vestidor del Girona i sobretot al seu entorn abans d'una cita a Montilivi. El veloç i potent extrem de l'Hospitalet era la principal amenaça del Barça B. Durant tota la setmana s'havia parlat de com aturar-lo i de quin era el sistema que Pablo Machín havia de triar per desactivar la seva velocitat. Amb David Juncà encara lesionat, el sorià tornava a tenir feina. Havia de trobar un relleu per al de Riumors i també havia de rumiar com parar a Adama. A l'hora de la veritat, l'amenaça va transformar-se en un actor secundari d'una jornada que va enaltir la figura d'Alen Halilovic i Adrià Ortolá; tot plegat, amb dos gironins vestits de blaugrana al damunt de la gespa (Robert Costa i Gerard Gumbau) i amb David Bigas debutant en partit de lliga com a carriler esquerrà.

"Sabíem que Adama si per alguna cosa es caracteritza és per la seva velocitat i potència. N'érem conscients. Podíem obligar a mig equip a aturar-lo, però una altra opció era la de tenir la pilota perquè Adama estigués obligat a defensar. Aquesta ha estat la nostra aposta". No hi va haver un marcatge especial. El Girona va optar per desactivar Adama d'una manera que ben pocs s'imaginaven: amb la possessió. Sense la pilota als peus, el Barça B va veure's obligat a córrer i a defensar. Va ser gairebé inofensiu. "Era difícil posar-ho en pràctica, però ho hem aconseguit". Així doncs, Adama va passar totalment desapercebut. Un parell d'arrencades amb cert perill i punt. És més, Eusebio va decidir moure fitxa i el va triar com l'escollit per cobrir la banda que Cifuentes s'estava fent un tip d'explotar. De perill ofensu, el de l'Hospitalet va passar a centrar els seus esforços en defensa. El mateix li va passar a Jean-Marie Dongou al segon temps: l'home més avançat dels blaugrana, va ser reubicat al lateral.

Dos altres dels noms propis del derbi van ser el d'Alen Halilovic i el d'Adrià Ortolá. El primer, cridat a ser una estrella mundial, va decantar la balança amb una jugada d'autèntic crac. "Un gol fantàstic", va definir-ho Eusebio. I tres quarts del mateix va fer Machín, en roda de premsa. El porter, de la seva banda, va evitar que el Girona marxés al descans amb tres o quatre gols al seu favor. L'alacantí segurament va fer un dels millors partits de la seva carrera. D'entre les moltes aturades que va protagonitzar, destacar la mà que va treure en un cop de cap a boca de canó de Florian Lejeune en un servei de córner. Ell va soestenir el Barça B en defensa i va ser un dels herois del matí.

A l'altre bàndol, el protagonista va ser David Bigas. El jove jugador empordanès va jugar el seu primer partit a Segona A. Havia debutat a la Copa i des de l'estiu que s'entrena amb la primera plantilla, però ahir li va arribar l'oportunitat de disputar els seus primers minuts a la lliga. Amb Juncà lesionat, Machín el va escollir per suplir el de Riumors: "Ha tingut un bon debut, fent el que se li ha demanat. Mai és fàcil estrenar-se i menys davant un rival exigent com el Barça B. Llàstima que el gol l'ha agafat fora de lloc, però ha fet un bon partit".