David Juncà va marcar el 2-1 per al Girona al camp del Valladolid en la recta final del partit i, des d'aleshores, no ha tornat a jugar. D'allò ja en fa un mes i mig, i no sembla que hi hagi gaires motius per a l'optimisme: ahir l'equip va tornar als entrenaments a Montilivi i el lateral de Riumors, igual que en les últimes cinc setmanes, va treballar al marge, amb els fisioterapeutes. Juncà no fa net d'unes molèsties musculars a la cuixa (no té bones sensacions quan xuta) i per això es manté fora del terreny de joc. Peça clau en aquest inici de temporada per a Pablo Machín, sense ell el Girona ha sumat set punts sobre quinze en els cinc partits que ja s'ha perdut (victòries a Leganés i contra el Recreativo, empat amb l'Osasuna i derrotes amb el Las Palmas i el Barça B).

Les primeres informacions sobre la lesió de Juncà van arribar en la roda de premsa prèvia al Girona-Las Palmas del 8 de novembre. Machín va explicar que té diversos jugadors tocats (Lejeune, Cifuentes i Juncà) però que esperava poder comptar amb tots. El lateral no s'havia exercitat el dia abans perquè ja sentia les molèsties a la cuixa. Finalment, el dia del partit, les sensacions no van ser bones i el tècnic va prescindir del futbolista. Al seu lloc hi va posar David Garcia, a qui va substituir per Coris al descans.

Des d'aquell moment la lesió de Juncà ha semblat que no havia de generar gaires més maldecaps, però jornada rere jornada, el jugador gironí ha quedat fora de les convocatòries i, durant la setmana, no s'ha pogut entrenar amb els companys. Al camp del Leganés el seu substitut va ser Coris, que també va ocupar el carril esquerre com a titular davant del Recreativo a Montilivi i al camp de l'Osasuna, on els davanters locals el van exigir de valent. Machín tampoc va poder usar Juncà diumenge davant del Barça B però aquell dia va innovar situant el jove del filial David Bigas al carril esquerre amb la intenció d'aturar Adama.

Amb el retorn ahir de l'equip als entrenaments hi havia expectació per veure si Juncà, d'una vegada per totes, havia pogut deixar enrere les molèsties però de moment va seguir treballant al marge. Tenint en compte que ja som a dijous, ni una recuperació miraculosa li podria garantir participar diumenge que ve a La Romareda al duel contra el Saragossa. Machín, per tant, haurà de tornar a moure fitxa, ve amb Bigas o tornant a alguna de les opcions que ja ha fet abans com Coris o David Garcia, o fins i tot Aday o Juanlu Hens. L'equip es torna a entrenar avui i demà abans de viatjar dissabte cap a terres aragoneses. El Saragossa recuperarà pel partit contra el Girona Albert Dorca, que es va perdre la visita a l'Albacete de dilluns passat (2-2) per una sanció.